Akoestische werkplek

Een akoestische werkplek kan meer dan welkom zijn, zeker om rust te creëren in een open kantoorruimte. Ontsnappen aan een drukke kantoortuin? Onze akoestische pods zijn zeer geluiddempend. Daarmee bieden deze pods dé oplossing om in volle concentratie te werken of ongestoord te vergaderen.

Ontdek onze akoestische pods én overige producten die de akoestiek binnen een kantoorruimte verbeteren. Naast akoestische pods zijn dat belcellen, vergaderunits, akoestische scheidingswanden, akoestische banken en geluiddempende panelen.

Wat zijn akoestische pods

Een akoestische pod is een akoestische ruimte die als concentratiewerkplek gebruikt wordt. Iemand kan in alle rust bellen, vergaderen of werken. Een oplossing die broodnodig was. In de 20ste eeuw maakte de open kantoortuin namelijk een sterke opmars binnen veel bedrijven. Initieel om meer sociale contact mogelijk te maken. Maar al snel kwamen ook de negatieve effecten bovendrijven: het geluid van bellende mensen en kletsende collega’s leidt af. Daardoor ontstond sterk de behoefte aan privacy en stilteplekken.

Akoestische pods zijn geluiddempende units die multi-inzetbaar zijn, als: akoestische ruimte, concentratiewerkplek, vergaderunit of belcel bijvoorbeeld. De pod wordt op een open plek in het pand geplaatst. En een medewerker kan zich hier terugtrekken en in alle rust zijn werk uitvoeren. Havic heeft meerdere modellen akoestische pods in haar collectie.

Welke voordelen bieden akoestische pods

Muisstil. Dat is het grootste effect van een akoestische pod. De pods van Havic zijn zeer geluiddempend waardoor iemand ongehinderd zijn of haar werk kan doen. De Akoestische pod medium dempt het geluid tot wel 35DB. Dat geldt ook voor de Akoestische pod Small, Akoestische pod Large en Akoestische pod Extra large trouwens.

  • - Beperk geluidsoverlast en minimaliseer afleiding
  • - Werk, vergader of bel in rust en opperste concentratie
  • - Creëer een eigen plek in een bestaande ruimte
  • - Een pod op maat; stel je eigen pod samen
  • - Van alle gemakken voorzien: elektra, verlichting en ventilatie
  • - Modern en stijlvol: passend in de tijd van nu
  • - Voldoe aan alle eisen rondom (brand)veiligheid
  • - Herinrichten of verhuizen? Verplaats de pod is eenvoudig

Redenen genoeg dus om binnen jouw kantoor of werkruimte een akoestische pod te plaatsen. Het is dé manier om rustige plekken binnen een drukke werkplek te creëren. Zodat je in alle privacy kunt bellen of vergaderen én in totale rust kunt werken.

Hoe kies ik een akoestische pod?

Om de juiste akoestische pod te selecteren is het van belang om goed te weten waar je de unit voor wil gebruiken. Is het bedoeld voor vergaderingen? Dan is een grotere werkruimte gewenst. Ga je de pod inzetten als telefooncel of belunit? In dat geval is een kleinere pod geschikt, die fungeert als belcel. Kijk daarnaast ook naar je kantoor, weet je al waar de akoestische pod het beste tot zijn recht komt? Vanzelfsprekend is het belangrijk om genoeg ruimte te hebben. Onze specialisten adviseren je graag waar je de pod het beste kunt plaatsen.

Stel zelf je akoestische ruimte samen

Heb je daarnaast specifieke eisen of randvoorwaarden waar uw pod aan moet voldoen? Op de website van Havic stel je zelf je gewenste pod samen. Jij kiest het formaat dat je voor ogen hebt:

Elke pod kent diverse configuratie mogelijkheden. Zo kun je aan de buitenzijde van het frame een lattenwand laten monteren en is de pod in de kleuren zwart en wit leverbaar. Je kunt kiezen voor de standaarduitvoering van onze akoestische units of een pod op maat laten maken. Daarbij is het ook mogelijk om het meubilair in het werkkantoor volledig naar eigen wens te laten maken. Overleg in dat geval met onze adviseurs om de akoestische pod te creëren die bij jou past.

Een pod met custom configuratie

Heb je een akoestische pod mét gewenste configuratie op het oog? Het team van Havic levert de pods gratis bij jou op locatie, indien deze op de begane grond of de verdieping per lift te bereiken is. Daarbij zorgen we voor een snelle, goede montage. Zodat de kantoorunits gebruiksklaar opgeleverd worden. Voorzien van stroom, ventilatie en verlichting. Zo kunnen je medewerkers direct aan de slag, zodra de pods geplaatst zijn. We informeren je proactief over de actuele levertijden.

akoestische pod akoestische pod buitenkant

Werken in alle rust

Kantoortuinen en open kantoorruimtes vormen al jaren het decor van menig kantoor. Het is prettig voor de sociale interactie en verbinding met collega's, maar wanneer iemand in rust wil werken kan dat een uitdaging zijn. De akoestische pods van Havic bieden een oase van rust in een drukke, soms hectische werkplek. Geluidsoverlast wordt binnen de kantoorunit geminimaliseerd. Daardoor biedt deze belcel ook uitkomst om in alle rust te bellen.

Kies voor een optimale akoestiek

Er zijn meerdere manieren om de akoestiek op een werkplek te verbeteren. Naast de akoestische pods, zijn er geluiddempende wandpanelen, geluiddempende hangpanelen, akoestische scheidingswanden, akoestische belunit, akoestische banken en akoestische fauteuils. Onze adviseurs leggen je haarfijn uit hoe je het geluid het beste kunt dempen binnen jouw werkruimte.

Heb je vragen over onze akoestische producten of wil je de pods in het echt zien? Maak een afspraak en bezoek één van onze showrooms. Het Havic-team helpt je graag op weg.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370