6 tips om je kantoor te personaliseren

Is het tijd om jouw kantoor een upgrade te geven en mag heel het interieur op de schop worden genomen? Neem dan gerust eens contact op met de adviseurs van Havic Kantoormeubelen. Zij weten alles op het gebied van kantoormeubelen en kantoorinrichtingen. Maar, om jou alvast een eind op weg te helpen, geven we je graag 6 tips om jouw kantoor te personaliseren. Het is namelijk niet alleen de plek waar jij werkt, maar ook de plek waar al je medewerkers samenkomen, klantafspraken plaatsvinden en andere bezoekers langskomen. Kortom, jouw kantoor is hét visitekaartje van je organisatie.

Werken of ontmoeten?

Wat is het doel van jouw kantoor? Doordat we de afgelopen twee jaar grotendeels thuis hebben gewerkt, is de functie van een kantoor in sommige gevallen veranderd van werkplek naar ontmoetingsplek. Een ontmoetingsplek voor sociaal contact, vergaderingen, brainstormsessies en afspraken. Bepaal dus allereerst het doel van jouw kantoor. Ligt je focus meer op het zijn van die ontmoetingsplek, stem je kantoordeling dan af op deze nieuwe functie.

Ergonomische werkplekken

Het personaliseren van de werkplekken kun je gemakkelijk realiseren door ervoor te zorgen dat deze ergonomisch zijn. Zeker als het gaat om flexplekken. Met een ergonomische bureaustoel en een zit-sta bureau zorg jij er als werkgever voor dat alle medewerkers prettig hun werkdag doorkomen.

Een likje verf doet wonderen

Het is echt zo; een likje verf doet wonderen. Hebben jouw wanden nog steeds diezelfde witte kleur? Of is het na al die jaren tijd voor een andere uitstraling? Kies een kleur die perfect past bij hetgeen jij wil uitstralen en geef je kantoor op die manier een upgrade.

Breng wat groen binnen

Vergeet ook niet om wat groen aan je kantoorinterieur toe te voegen. Naast dat planten je kantoor een natuurlijke uitstraling en kleur geven, zorgen ze ook voor een betere akoestiek, minder stress en een verhoogde productiviteit. Daar zeg je natuurlijk meteen ‘ja’ tegen.

Nieuw kantoormeubilair

Staat het huidige kantoormeubilair ook al jaren op dezelfde plek en is het tijd voor wat vernieuwing? Dan hoef je niet in één keer je gehele interieur op straat te zetten. Iedere upgrade is er één, maar zorg wel dat iedere upgrade telt. Pak het dus, indien gewenst, stap voor stap aan. Een nieuwe bank om even te ontspannen, nieuwe vergaderstoelen om de vergadering productief te beginnen of een bartafel met barkrukken om aan te lunchen. Vergeet daarbij de kantooraccessoires niet. Ieder beetje helpt. En wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

De kantoortuin

Tegenwoordig zijn kantoortuinen niet meer weg te denken. Samen met al je collega’s in één grote open ruimte werken. Het klinkt ideaal, maar toch kan het voor veel rumoer zorgen. Bijvoorbeeld tijdens een belafspraak of een belangrijke deadline. Zorg daarom voor een juiste akoestiek van het kantoor. Dit kun je creëren door akoestische wandpanelen aan te schaffen, maar ook door aparte ruimtes te creëren. Dit is gemakkelijk te realiseren met glazen wanden. Hierdoor behoud je het gevoel van een open ruimte, maar kan iedereen in alle rust zijn werkdag voortzetten. Is privacy ook een belangrijk speerpunt voor jouw kantoor, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om enkele aparte vergaderruimtes te creëren. De mogelijkheden zijn oneindig.

Contact

Hebben we je na het lezen van deze blog aan het denken gezet en verdient jouw kantoor een upgrade? Neem dan te allen tijde vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder met het verwezenlijken van jouw droomkantoor.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370