Afgeleid door je telefoon op kantoor?

Een appje van je vriend of vriendin, een mailtje van de lokale supermarkt over de aanbiedingen van volgende week of een telefoontje van je moeder omdat ze vanavond op visite wil komen. Allerlei zaken die op zich niet heel bijzonder zijn, maar wist je dat we gemiddeld 221 (!) keer per dag onze telefoon oppakken? Je kunt je voorstellen dat dit een negatief effect heeft op je concentratie op kantoor. Hoe voorkom je afleiding van je telefoon op kantoor? We vertellen het je!

Zet je notificaties uit tijdens kantooruren

Door je notificaties tijdens kantooruren uit te schakelen verminder je de afleiding van je telefoon op kantoor. Je wordt dan namelijk niet gestoord door je telefoon op ongewilde momenten. Je kiest op die manier zélf wanneer je je telefoon oppakt om even te kijken of je bijvoorbeeld nog berichtjes gemist hebt.

Ben je bewust van je schermtijd

Door je bewust te zijn van je schermtijd ben je ook bewuster bezig met je telefoon op kantoor. Veel telefoons houden de schermtijd tegenwoordig automatisch bij en geven je zelfs iedere maandag een update van de cijfers van de week daarvoor. Super handig dus en leuk om met jezelf de challenge aan te gaan om dit terug te dringen tijdens kantoortijden of zelfs daarbuiten!

Veel telefoons beschikken tegenwoordig ook over de mogelijkheid om per app een tijdslimiet in te stellen. Stel deze voor je zelf in én houd je er aan, dan zul je zien dat je minder wordt afgeleid op kantoor.

Laat je telefoon in je tas zitten

Door je telefoon uit het zicht te leggen ben je er bewust veel minder mee bezig. Je kunt je werk geconcentreerder uitvoeren én je bent minder snel afgeleid door je telefoon. En mocht je nou vergeten zijn om die notificaties uit te zetten tijdens kantooruren, dan is de kans dat je je smartphone hoort, ziet of voelt afgaan een heel stuk kleiner.

P.s. Wist je dat minder afleiding zorgt voor meer creativiteit? Des te meer redenen dus om je telefoon weg te leggen!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370