Arbo bureaustoelen

Om op een comfortabele en gezonde manier te kunnen werken, moeten de juiste arbeidsomstandigheden gecreëerd worden. De Arbowet geeft hier richting aan. Goede bureaustoelen zijn hierin een belangrijk onderdeel.

Arbo bureaustoelWat is een arbo bureaustoel?

Een bureaustoel mag pas een arbo bureaustoel genoemd worden als hij aan bepaalde voorwaarden voldoet. De stoel moet voor verschillende mensen binnen een organisatie op een verantwoorde manier te gebruiken zijn. Dat betekent dat onderdelen zoals de rugleuning, zitting en armleggers verstelbaar moeten zijn. Zo kan iedere medewerker de stoel instellen naar zijn eigen wensen.

Arbo eisen

Een arbo bureaustoel moet voldoen aan verschillende specifieke eisen. We zetten ze voor je op een rijtje:
- Verstelbare zithoogte (41-55 cm)
- Afmetingen zitvlak minimaal 40 x 44 cm (BxD)
- Verstelbare zitdiepte (38-48 cm)
- Breedte rugleuning minimaal 36 cm en maximaal 46 cm
- Lengte rugleuning minimaal 37 cm
- Verstelbare hoogte armleggers (20-30 cm)
- Afmeting armleggers minimaal 20 x 5 cm (LxB)
- Voorzien van synchroonmechaniek

Ergonomische zithoudingBureaustoel instellen

Vervolgens moet de bureaustoel natuurlijk op de juiste manier ingesteld worden. Als je op de stoel gaat zitten, zorg dan dat er een vuistlengte ruimte is tussen het zitvlak van de stoel en je knieholten. Je voeten staan plat op de grond en je knieholten maken een hoek van 90 graden. Leg je armen ontspannen op de armleggers, met je ellebogen ook in een hoek van 90 graden. Stel vervolgens de rugleuning in op de juiste hoogte, zodat hij je rug goed ondersteunt. In onze instructievideo wordt dit stap voor stap aan je uitgelegd.

Bureaustoel advies

Onze adviseurs helpen je graag bij het kiezen van de juiste bureaustoel. Bekijk onze ergonomische bureaustoelen alvast online of kom proef zitten in één van onze showrooms in Veghel, Amsterdam, Hilversum, Gouda of Breendonk (BE).

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370