Hoe stel ik mijn bureaustoel in?

Tegenwoordig zitten veel mensen voor langere tijd te werken op een bureaustoel. Om klachten in bijvoorbeeld rug, schouders of nek te voorkomen is het belangrijk dat men weet wat de juiste zithouding is.

Wie veel tijd doorbrengt op zijn of haar bureaustoel moet opletten dat deze op de juiste manier staat ingesteld. Wanneer je langdurig op je bureaustoel in de verkeerde houding zit, wordt de S-vorm van je wervelkolom niet optimaal ondersteunt. In eerste instantie zal deze verkeerde zithouding je spieren rust geven, maar na langere tijd kun je hierdoor vele soorten klachten krijgen, bijvoorbeeld rug- schouder- en nekklachten of weefselirritatie. Het is dus belangrijk dat je je bureaustoel op de juiste manier instelt zodat je tijdens het werken een juiste zithouding aanneemt.

Waar moet een goed instelbare bureaustoel aan voldoen

Niet elke bureaustoel geeft je de mogelijkheid om deze specifiek naar jouw lichaam in te stellen. Het is natuurlijk leuk om een mooie bureaustoel te hebben, maar bij Havic vinden we het vooral belangrijk dat je met een stoel de juiste zithouding aan kunt nemen. Daarom hebben wij diverse ergonomische bureaustoelen in ons assortiment opgenomen. Een ergonomische bureaustoel bevat vele instelmogelijkheden zodat deze voor iedereen persoonlijk op de juiste manier kan worden ingesteld. Om je bureaustoel precies naar jouw lichaam in te kunnen stellen is het van belang dat een bureaustoel van de volgende mogelijkheden is voorzien:

-          Zithoogte verstelling
-          Zitdiepte verstelling
-          Gewichtsinstelbaar synchroonmechaniek
-          Goed verstelbare armleggers
-          Goede ondersteuning in de onderrug

Optioneel aanbevolen:

-          In hoogte verstelbare rugleuning
-          Verstelbare lendesteun
-          Zit-neig functie
-          Ergobalance mechaniek

Hoe stel ik mijn bureaustoel op de juiste wijze in?

Er zijn diverse factoren verbonden aan het instellen van de juist zithouding. Een ergonomische bureaustoel geeft je de mogelijkheid om elk onderdeel van de stoel in te stellen naar jouw lichaam. Bij het instellen van je bureaustoel moeten de volgende onderdelen als volgt worden ingesteld:

Zithoogte
De juiste zithoogte wordt bereikt wanneer je benen in een hoek van 90° op de grond staan. Hierbij moet een platte hand tussen de bovenkant van je knieholte en de zitting kunnen worden geschoven.

Zithoek
Wanneer je een te schuine hoek creëert tussen de rugleuning en de zitting van je bureaustoel zak je onderuit en is de ondersteuning van de rugsteun niet meer optimaal. De juiste zithoek is daarom een vaste waarde tussen de 95° en 105°.

Zitdiepte
Het is belangrijk dat je lichaam goed aansluit op de onderkant van de rugleuning van de stoel. Hierbij moet een vrije ruimte zijn tussen de zitting en de rug. Als je een platte hand tussen de binnenkant van je knieholte en de zitting kunt plaatsen en is de zitdiepte juist ingesteld.

Armleggerhoogte
Als je de armleggers van je bureaustoel te laag instelt, merk je vaak dat je onderuit gaat zakken om je armen toch op de armleggers te kunnen laten steunen. Het gevolg hiervan is dat je met een bolle rug plaats neemt op je stoel. Om dit te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je schouders recht zijn en de armen in een hoek van 90° op de armleggers leunen.

Lendenondersteuning
De romplengte en de kromming van de wervelkolom verschillen zijn bij ieder persoon verschillend. Daarom is het belangrijk dat zowel de hoogte als de dikte van de lendesteun instelbaar zijn zodat deze de lendenholling goed kunnen ondersteunen. De lendesteun dient op de hoogte van de holling van je onderrug te worden gezet.

Op zoek naar een ergonomische bureaustoel? In onze collectie vind je diverse modellen, bijvoorbeeld de Ekso, de Fin of de Maron. Wil je meer informatie of advies of wil je graag een van onze bureaustoelen vrijblijvend uitproberen? Neem dan contact met ons op.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370