De do’s en don’ts bij een speelse kantoorinrichting

Een werkomgeving hoeft geen saaie bedoening te zijn, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de kantoren van Van Dijk Groep en Van den Bosch Transporten. Toch hoeft een kantoor speels inrichten helemaal niet zo gek en moeilijk te zijn. Welke elementen komen vaak terug in een speelse kantoorinrichting en wat kun je beter niet doen? We geven je een aantal tips hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Creëer creatieve ruimtes in je kantoorinrichting

Als je creativiteit wilt stimuleren op de werkvloer mag je de werkruimtes best wat minder strak inrichten.
DO: Zorg voor verschillende creatieve ruimtes in je kantoorinrichting waar medewerkers met elkaar kunnen sparren en inspiratie op kunnen doen. Een speelse inrichting stimuleert je creativiteit en het zorgt ervoor dat je werknemers beter met elkaar samenwerken.
DON’T: Richt niet al je kantoorruimtes creatief in. Zorg ervoor dat je ook plekken hebt waar werknemers zonder afleiding kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan stilteruimtes.

Kleur in je kantoorinrichting

Een mooi kleurenpallet kan ervoor zorgen dat je kantoorruimte fris en vrolijk oogt. Om wat meer kleur aan je kantoorruimte te geven kun je ervoor kiezen om een muur een frisse kleur te geven of gekleurde kantoormeubelen te kopen.
DO: Vrolijke kleuren stimuleren creativiteit en beïnvloeden je emoties. Kleurbalans is erg belangrijk en zorgt ervoor dat de productiviteit er niet onder lijdt. Veel bedrijven kiezen ervoor hun huisstijlkleuren terug te laten komen, zodat de medewerker zich verbonden voelt met het bedrijf.
DON’T: Te veel felle patronen zorgen voor afleiding en onrust. Zorg ervoor dat het in balans is. Vraag eventueel je werknemers om input als je niet goed weet wat het beste werkt.

Akoestisch meubilair

Akoestisch meubilair wordt steeds populairder. Ze werken goed om in te ontspannen, vergaderen of rustig in te werken.
DO: Akoestische meubelen hebben een geluidsabsorberende werking waardoor er een rustige werkomgeving gecreëerd wordt. Vergaderbank Houzz is daar een goed voorbeeld van.
DON’T: Zorg ervoor dat het akoestisch meubilair op voldoende afstand van elkaar staat. Zo verklein je de kans op storende omgevingsgeluiden.

Hulp nodig met het inrichten van jouw kantoor? Of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op en onze adviseurs helpen je graag verder!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370