De feiten en fabels over akoestiek op kantoor

Het kantoor is dé plek waar wekelijks wordt vergadert, het is de plek waar iedere middag samen wordt geluncht, het is de plek waar dagelijks wordt gebrainstormd, én het is de plek waar iedere minuut keihard wordt gewerkt. En laat nou dat laatste hetgeen zijn wat we graag in alle rust doen, zodat we in opperste concentratie onze doelen kunnen behalen.

Geluidsisolatie of geluidsabsorptie?

Tegenwoordig bestaan er tal van oplossingen om het geluid om je heen te dempen of zelfs geheel te laten verdwijnen, zodat jij ongestoord je werkdag kunt starten, doorbrengen en eindigen. Er is dus veel mogelijk op het gebied van akoestiek, maar voordat je van plan bent om akoestiek in kantoor te halen, is het goed om te weten waarvoor je dit doet: geluidsisolatie of geluidsabsorptie? Akoestische materialen isoleren geluid namelijk niet, maar absorberen dit wel. We leggen je het verschil graag uit.

Geluidsisolatie: zorgt ervoor dat geluid niet van de ene plek naar de andere plek kan komen, zoals tussen dikke muren. Geluidsisolerende materialen kunnen gebruikt worden om het geluid tussen ruimtes te scheiden.
Geluidsabsorptie: zorgt ervoor dat het geluid gedeeltelijk verdwijnt. Geluidsabsorberende materialen kunnen gebruikt worden om het geluid in een ruimte te verminderen.

Feiten en fabels over akoestiek op kantoor

Als je er dus voor wilt zorgen dat de akoestiek op jouw kantoor optimaal is, kies dan altijd voor geluidsabsorberende materialen. Maar lang niet alles wat als akoestisch wordt aangeduid, heeft een daadwerkelijke akoestische werking. Natuurlijk zijn er voldoende kantoormeubelen en -materialen die zorgen voor de juiste akoestiek op kantoor, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Havic Kantoormeubelen zet daarom graag de feiten en fabels over akoestiek op kantoor voor je op een rijtje.

Feiten

Er zijn voldoende materialen om akoestiek op kantoor te creëren. Deze akoestische materialen zorgen ervoor dat het geluid wordt gedempt, waardoor je meer rust in een kantoorruimte schept en een beter concentratievermogen bij medewerkers waarborgt.

- Akoestische scheidingswanden: op iedere plek in kantoor te plaatsen.
- Akoestisch tussenschot: dempt het geluid tussen twee bureaus.
- Akoestische wandpanelen: een fraaie, gevulde wand mét geluiddempende werking.
- Tapijt: ook tapijt heeft een akoestische werking. Lees daar alles over in deze blog.
- Zachte materialen: gebruik zachte materialen voor een gewenste akoestiek.

Fabels

Niet alle materialen bieden akoestiek. Sterker nog, een aantal ‘akoestische’ materialen zijn helemaal niet geluidsabsorberend. Dit komt doordat geluidsgolven te laat worden opgevangen op de plek waar het materiaal is geplaatst of dat het materiaal simpelweg geen geluid absorbeert.

- Akoestisch schuim onder een tafel;
- Akoestisch materiaal achter een schilderij;
- Harde materialen.

Contact

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over een optimale akoestiek op kantoor? Ben je op zoek naar de juiste akoestische kantoormeubelen en akoestische materialen? Óf wil je graag in gesprek met een van onze adviseurs? Neem dan gerust contact met ons op. Havic Kantoormeubelen is óók jouw partner in akoestiek!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370