De samenwerking op kantoor stimuleren

Een kantoorinrichting die samenwerking tussen collega’s stimuleert? Het kan! Een goede samenwerking is belangrijk voor de sfeer op kantoor, maar het draagt ook bij aan de productiviteit van de medewerkers. Uit onderzoek is gebleken dat 90 procent van de medewerkers meer zelfvertrouwen krijgt wanneer ze (goed kunnen) samenwerken. Feedback geven en vragen, brainstormen, vergaderen of discussiëren wordt lastig als je niet met meerdere mensen bent. Met de twee onderstaande tips stimuleer je de samenwerking van je medewerkers.

Werkplekken voor teams

Door de bureaus in een eiland-opstelling te zetten, maak je de dagelijkse samenwerking tussen de werknemers een stuk makkelijker. Een bench werkplek is hier zeer geschikt voor. Veel verschillende bench werkplekken zijn door te koppelen, zodat deze mee kunnen groeien met het aantal medewerkers van de organisatie. Bench werkplekken kunnen naar wens geleverd worden met of zonder tussenschotten.

Samenwerkplekken

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat een afstand van 50 meter de grens is voor communicatie. Is de afstand tussen medewerkers groter dan 50 meter dan kun je er vanuit gaan dat er niet meer gecommuniceerd wordt. De ideale werkplek om samenwerking te stimuleren is er een waar de kans op toevallige ontmoetingen zo groot mogelijk is. Het creëren van een aparte werkplek waar collega’s samen kunnen werken kan erg gunstig zijn. Het is in dat geval belangrijk dat deze plek een fysiek andere plek is dan achter het bureau.

Een informele ontspanningsruimte of creatieve ruimte is ook van invloed op de samenwerking op kantoor. Door het faciliteren van een dergelijke ruimte geef je de medewerkers de mogelijkheid om op een ‘luchtige’ manier met elkaar te communiceren. Doordat deze ruimte geheel anders is dan de werkruimte zal dit daarnaast ten goede komen aan de creativiteit van je medewerkers. Creatieve ideeën ontstaan het vaakst tijdens een discussie of brainstorm, en dat kun je nu eenmaal niet in je eentje.

Samenwerken bevordert het succes. Geef de medewerkers de ruimte en de mogelijkheid om optimaal samen te werken.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370