De trends van 2022 voor jouw kantoorinrichting

We begeven onszelf alweer enkele weken in het nieuwe jaar. We zijn al gewend aan de dubbele ‘2’ en we maken ons druk om nieuwe doelen voor 2022. Misschien gooi je het dit jaar wel over een totaal andere boeg en staat er een metamorfose van je kantoorruimte op de agenda. Dan ben je bij Havic Kantoormeubelen in ieder geval aan het juiste adres.

Maar voordat het zover is, wil je je natuurlijk eerst tot in de puntjes laten informeren over de ontwikkelingen op het gebied van kantoorinterieurs. Ook dit jaar zijn er een aantal duidelijke trends op het gebied van kantoormeubilair en kantoorinterieurs zichtbaar. Bij Havic Kantoormeubelen weten we exact wat deze kantoortrends zijn en kunnen we onze klanten gericht adviseren middels een op maat gemaakt voorstel.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de kantoortrends van 2022? Lees dan zeker deze blog. Wil je direct meer weten over één of meerdere van deze trends? Neem dan te allen tijde vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Zij luisteren graag naar jouw verhaal en gaan vervolgens aan de slag met een op maat gemaakt voorstel voor de inrichting van jouw kantoorruimte.

Een speelse kantoorindeling

Speelse opstellig Havic Kantoormeubelen

Eén van de kantoortrends waarvan menig medewerker een glimlach op zijn of haar gezicht krijgt, is de ‘speelse’ kantoorindeling. Deel je kantoorruimte in zones in en creëer aparte ruimtes voor diverse gelegenheden. Zo wordt er in de werkruimte enkel gewerkt, heb je in de loungeruimte de mogelijkheid om te socializen, en kun je in een van de individuele belruimtes in alle rust met je klanten telefoneren.

Daarbij zijn medewerkers productiever in combinatie met vrije tijd. Zet dus gerust een voetbaltafel, tafeltennistafel of schommeltafel neer. Zolang deze niet in de werkruimte staat, kunnen je medewerkers altijd genieten van de nodige ontspanning. Een huiselijke sfeer; dat is waar het in 2022 om draait.

Asymmetrische en organische vormen

Een tweede kantoortrend die je in 2022 zeker terug gaat zien, is het gebruik van asymmetrische en organische vormen. Dit sluit perfect aan op de speelse kantoorindeling, welke je met bijvoorbeeld vloerkleden, patronen en kantoormeubilair kunt creëren. Een kantoor hoeft geen ‘strakke’ uitstraling meer te hebben. Dat was vroeger wel zo, maar tegenwoordig is een kantoorruimte dé plaats waar iedereen samenkomt. Een statige, doorsnee uitstraling is dus niet wat je met jouw kantoorruimte wilt bereiken.

Ergonomie: zeer belangrijk

Een trend die ieder jaar weer terugkomt, is het beschikken over een ergonomische werkplek. We zijn onszelf steeds bewuster van onze werkhouding en de negatieve gevolgen op ons lichaam, wanneer we een verkeerde werkhouding aannemen. Een ergonomische werkhouding houdt je productiever en gezonder. Doakoestische pods - Havic kantoormeubelen 2or het aannemen van een ergonomische zithouding, verklein je namelijk de kans op lichamelijke klachten en eventuele latere uitval. Bij Havic Kantoormeubelen beschikken we over diverse ergonomische bureaustoelen en zit-sta bureaus, zodat een ergonomische werkplek altijd gewaarborgd blijft.

Akoestiek wordt steeds essentiëler

Geconcentreerd en productief kunnen werken op kantoor is voor menig kantoormedewerker een vereiste. Op zich niet vreemd, want hoe rond je anders al je deadlines af? Maar, waar bedrijven groeien en er steeds meer medewerkers dagelijks over de werkvloer lopen, krijg je ook te maken met allerlei geluiden om je heen. Het investeren in akoestiek is en blijft dan ook een ware trend en geen overbodige luxe. Van akoestische wandpanelen tot akoestische scheidingswanden, bij Havic Kantoormeubelen weten we direct wat jij nodig hebt om je werkdag ongestoord door te komen. Heb je bijvoorbeeld al eens iets gehoord over akoestische pods? Dit zijn afsluitbare cabines die in een kantoor geplaatst kunnen worden. Deze akoestische pods zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kunnen, afhankelijk van het formaat, gebruikt worden voor vergaderingen, belafspraken of het in alle rust voortzetten van je werkdag.

Hotel Chique

Hotel chique meubilair - Havic Kantoormeubelen

De laatste, maar zeker niet de minste, kantoortrend van 2022 is het creëren van een hippe en chique interieurstijl. Door het gebruik van luxe stoffen, strakke lijnen en glazen wanden geef je je kantoor een eigentijdse uitstraling. Het geeft een ruimtelijk gevoel en het creëert een rustige basis, waarbij het accent ligt op de details. Met de interieurtrend ‘hotel chique’ voldoe je aan alle gemakken van een vijfsterrenhotel, maar dan gewoon op de werkvloer. Bij deze kantoortrend draait het allemaal om strak, luxe en gemak.

Contact

Heb jij na het lezen van deze blog interesse om één of meerdere van bovengenoemde trends te verwerken in jouw kantoorinterieur? Neem dan gerust contact met ons op voor een op maat gemaakt voorstel.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370