De vijf musthaves voor iedere kantoorinrichting

Omdat we gemiddeld zo’n 8 uur per dag doorbrengen op kantoor, is het belangrijk dat we er comfortabel en ergonomisch verantwoord bijzitten. Dit geldt overigens niet alleen voor kantoor, maar natuurlijk ook voor je thuiswerkplek. Maar welke items kunnen nou echt niet ontbreken in jouw kantoorinrichting? We hebben vijf musthaves voor een goede kantoorinrichting op een rijtje gezet.

Zit-sta bureau in je kantoorinrichting

Een goed afgesteld bureau is goed voor je gezondheid en zorgt voor een goede werkhouding. Met een goed afgesteld bureau kun je verschillende klachten zoals rugpijn, schouderpijn of nekpijn voorkomen. Daarnaast is het afwisselen tussen staand en zittend werken goed voor je. Staand werken zorgt er namelijk voor dat je meer energie krijgt en dus productiever bent, een betere stofwisseling hebt en minder rugklachten zult hebben. Een zit-sta bureau is te verkrijgen in een elektrische variant en een handmatige variant.

Ergonomische bureaustoel

Alleen een goed bureau is niet voldoende om een ergonomische werkhouding aan te houden, daar hoort natuurlijk ook een goede bureaustoel bij. Ieder lichaam is uniek en een gewone stoel biedt niet altijd de juiste ondersteuning. Een ergonomische bureaustoel pas je volledig aan, zodat hij perfect aansluit op jouw lichaam. Meer weten over hoe je een ergonomische bureaustoel goed instelt? Lees dan hier verder.

Ladekast of archiefkast in je kantoorruimte

Een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd. Wist je dat een opgeruimd kantoor je stressniveau verlaagt? Maar waar laat je nou al je documenten of ander papierwerk? Met archiefkasten en ladekasten houd je je kantoor netjes. Zo zijn er tal van varianten zoals: draaideurkasten, roldeurkasten, schuifdeurkasten en dossierkasten. Mocht je geen ruimte hebben voor archiefkasten kies dan bijvoorbeeld voor een ladekast die je onder je bureau kunt schuiven.

Akoestische scheidingswand

Met een akoestische scheidingswand verminder je geluidsoverlast én zorg je voor meer privacy. Daarnaast wordt je door een scheidingwand minder snel afgeleid, wat dan weer zorgt voor een hogere arbeidsproductiviteit. Naast een verbetering van de akoestiek zijn de scheidingswanden ook een aanvulling op het interieur van jouw kantoor. Ze zijn namelijk in verschillende kleuren en stoffen verkrijgbaar waardoor ze leuk te combineren zijn met andere kantoormeubelen.

Planten

Planten op kantoor zijn belangrijk. Onderzoek heeft aangetoond dat werknemers minder gestrest zijn als er op kantoor planten staan. Planten zorgen namelijk voor een huiselijk gevoel. Daarnaast zorgen ze voor een betere luchtkwaliteit en voor extra sfeer. Het vinden van de geschikte planten op een kantoor kan een hele klus zijn. Daarom kun je er ook voor kiezen om een hele wand met echte planten te plaatsen. Een wand vol planten draagt bij aan de akoestiek én het is een echte eyecatcher in je kantoorruimte.

Hulp nodig met het inrichten van jouw kantoor? Of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op en onze adviseurs helpen je graag verder!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370