De voordelen van flexibele vergaderruimtes

Een open kantoor; wie kent het niet? Tegenwoordig werkt bijna iedereen op kantoor in één grote, open ruimte. Het is dan ook de meest gewenste kantoorinrichting van het moment. Maar waarom?

Een open kantoor biedt overzicht, het teamgevoel wordt te allen tijde bewaakt en er wordt samen gestreden om de bedrijfsdoelen en targets te behalen. Maar waar hard gewerkt wordt, ontstaat ook geluid. Geluid dat andere teamleden kan storen, waardoor het concentratievermogen aanzienlijk daalt en het teamgevoel niet ten goede komt.
Gelukkig bestaan er tegenwoordig voldoende oplossingen om het geluid op kantoor zoveel mogelijk te beperken. Wellicht heb jij al eens vaker nagedacht over akoestische oplossingen op kantoor. In deze blog vertellen we je graag meer over de diverse akoestische oplossingen voor op jouw kantoor én lichten we één onmisbare akoestische oplossing uit: de akoestische vergaderunits.

Akoestische oplossingen op kantoor

Door het gebruik van verschillende akoestische oplossingen op kantoor wordt het geluid gedempt en het probleem aanzienlijk verminderd. Deze geluidsabsorberende materialen nemen het geluid op en zorgen ervoor dat dit gedeeltelijk verdwijnt. Enkele voorbeelden van akoestische oplossingen voor op kantoor zijn:

- Akoestische wandpanelen: je wanden en muren voorzien van akoestiek.
- Akoestische scheidingswanden: overal in kantoor te plaatsen.
- Akoestische tussenschotten: dempt het geluid tussen twee bureaus.
- Akoestische hangpanelen: hang de akoestiek waar je maar wilt.
- Akoestische kantoormeubelen, zoals fauteuils en banken.
- Akoestische vergaderunits: lees er hieronder alles over!

Akoestische vergaderunits

Akoestische vergaderunits zijn een steeds meer gevraagde oplossing als het gaat om rust en akoestiek op kantoor. Deze al dan niet afsluitbare cabines, welke gemakkelijk in ieder kantoor geplaatst kunnen worden, zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Hierdoor zijn ze multi-inzetbaar en uitermate geschikt voor kleine vergaderingen, brainstormsessies en klantafspraken. Maar deze akoestische pods kun je ook perfect gebruiken als single werkunit, een stilteruimte om je even terug te trekken of als akoestische bel-unit voor al je belangrijke telefoontjes.

Door het akoestische materiaal van deze flexibele vergaderunits hebben de andere teamleden geen last van het geluid en vice versa. Het levert dus dubbel zoveel lachende gezichten op. Het plaatsen van een akoestische pod is tevens een goed en in verhouding betaalbaar alternatief voor een verbouwing. Je hoeft je dus over een eventuele verbouwing helemaal geen zorgen meer te maken. Met een akoestische pod creëer je de ruimte helemaal zelf.

Contact

Ben je na het kennismaken met de akoestische vergaderunits overtuigd van deze akoestische oplossing voor op kantoor of wil je er gewoonweg meer over weten? Bij Havic Kantoormeubelen staan akoestische oplossingen altijd voorop. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, advies van onze adviseurs of een offerte op maat.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370