De voordelen van staand werken

Langdurig stilzitten is niet goed voor een mens, dat is inmiddels algemeen bekend. Maar hoe doe je dat met een kantoorbaan? Op kantoor tik je eenvoudig de 8 uur aan als je er niet bewust mee bezig blijft. Een mogelijke oplossing hiervoor is het afwisselen van zittend en staand werken met een hoog-laag bureau. Maar wat zijn de voordelen van staand werken?

1.      Staand werken voorkomt rugklachten

Zitten is geen natuurlijke houding voor een mens. Bij staand werken heeft je wervelkolom een natuurlijke houding. Het zorgt voor een evenwichtigere verdeling tussen je wervels, waardoor je (op zowel lange als) korte termijn rugklachten kunt voorkomen.

2.      Staand werken stimuleert je beweegmoment

Opstaan hoeft niet meer als je staand aan het werk bent. De drempel om een stukje te gaan wandelen, koffie te gaan halen (voor jou én je collega’s) of om gewoon even de benen te strekken wordt dus veel kleiner. Je zult merken dat je dus ook meer beweegt als je staand aan het werk bent.

3.      Staand werken maakt vergaderingen effectiever

Vaak nemen vergaderingen veel tijd in beslag en je zult niet de eerste zijn die merkt dat sommigen vergaderen ‘om het vergaderen’. Om ervoor te zorgen dat je vergaderingen effectief én productief blijven, kun je voorstellen om de vergadering staand te houden. Op deze manier vergader je niet langer dan nodig en kun je tot wel 25% tijdwinst boeken.

Zo zorg voor je voor extra beweging op kantoor

Naast staand werken zijn er nog tal van andere mogelijkheden om te zorgen dat je genoeg beweegt op een werkdag. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift en zorg ervoor dat het koffiezetapparaat niet binnen handbereik staat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je auto nét wat verder van de voordeur te zetten, zodat je zowel ’s ochtends als aan het eind van de dag je kleine wandelingetje meepikt.

Benieuwd naar onze oplossingen voor staand werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370