Een creatief kantoor? Dit doet de kleur oranje bij jou op kantoor

Het is april! De tijd dat de zon weer heerlijk gaat schijnen en Nederland weer oranje kleurt. Koningsdag staat namelijk weer op de agenda en dat gaf ons bij Havic Kantoormeubelen het idee om jou mee te nemen wat de kleur oranje doet bij jou op kantoor.

Ander perspectief

Voor veel kantoren lijkt het wellicht niet de eerste keuze als je gaat denken aan een nieuwe kleur. Toch kan een speels interieur heel veel voordelen bieden. Het biedt namelijk een totaal ander perspectief op de standaard vormgeven. En in een tijd dat we door bestaande systemen vastlopen is het goed om lekker te experimenteren. Met welke kleur kun je dit nu beter dan deze secundaire hoofdkleur?

Creativiteit

De kleur oranje wordt geassocieerd met enthousiasme, warmte, vrolijkheid én creativiteit. Het kan een positief effect hebben op de stemming van werknemers en hun energieniveau verhogen. Een gunstige bijkomstigheid in een werkomgeving als je het ons vraagt.

Daarnaast kan de kleur oranje in een kantooromgeving gebruikt worden om een stimulerende en levendige sfeer te creëren. En dan hoef je natuurlijk niet gelijk de verfpot uit de schuur te halen. Denk bijvoorbeeld aan oranje accenten in de inrichting zoals meubels, accessoires of decoraties. Maar het kan ook gebruikt worden als merkidentiteit. Natuurlijk wel als dit past bij de branding, waarden en doelstellingen van je bedrijf.

Balans

Voordat je met veel enthousiasme aan de slag gaat is het wel belangrijk om de juiste balans te vinden. Oranje kan namelijk nogal een overweldigende kleur zijn en niet voor iedereen werkt dit even goed. Zorg bijvoorbeeld voor een goed evenwicht en combineer deze kleur met meer rustgevende kleuren zoals pastelgroen of beige. En houdt hiermee altijd de 60-30-10 regel aan. Benieuwd naar deze regel? Lees onze blog over de stijl Hotel Chique – hier staat dé interieurregel uitgelegd.

Pas je al verschillende tips toe en ben je op zoek naar dé sparkle? Laat ons je dan helpen. Plan vandaag nog een kennismakingsgesprek in en we helpen je graag verder.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370