Dit zijn de kantoortrends van 2023

De afgelopen jaren zijn we in een transitie gekomen van altijd maar op kantoor naar hybride werken. Dit versnelt een nieuwe manier van werken, maar ook een nieuwe manier van je kantoor inrichten. Trends veranderen voortdurend, logisch ook. Ze vangen je in de manier hoe we vandaag de dag staan. Maar naar welke trends gaan we in 2023? En hoe vertaalt zich dat in het kantoorleven?

In deze blog nemen we je mee naar antwoorden op deze vragen. Want, je kantoor is hét visitekaartje voor je klanten en je werknemers. Klaar voor?

Een juiste werkomgeving

Als we een ding steeds meer terug gaan zien op kantoren, dan is het wel de juiste werkomgeving. Flexibele werkplekken geven werknemers meer vrijheid en zijn de dag van vandaag erg populair. Zeker omdat steeds meer werknemers ook een gedeelte van de week thuis aan het werk zijn. Wanneer men op kantoor is, wordt er ook een deel aan creativiteit en inspiratie verwacht. Iets wat ze thuis misschien minder hebben. Daarnaast zorg het moment van de kantooruren ook voor de momenten dat men weer in contact komt met collega’s. Een pantry met koffiehoek zorgt bijvoorbeeld voor goede gesprekken, die vaak weer leiden tot goede business ideeën. Maar ook diverse zithoeken waar werknemers even terug kunnen trekken zijn erg populair.

Haal buiten naar binnen

Al een aantal jaren genieten we van het principe ‘’haal buiten naar binnen’’. En deze trend blijft voortbestaan. Het is algemeen bekend dat men rust ervaart in de natuur. Het werkt ontspannend en stress wordt hierdoor verminderd. Super goed voor onze mentale gezondheid dus!
Als je dit bij elkaar optelt is het natuurlijk niet gek dat we willen zorgen dat we deze prikkels richting kantoor willen krijgen. Heb je nog geen planten in jouw kantoorruimte staan? Dan is het vandaag de tijd om hier verandering in te brengen! Naast dat het ontzettend leuk staat in de ruimte, brengen planten ook voordelen met zich mee. Zo zorgen ze voor meer zuurstof in het kantoor en een rustigere sfeer. En dit zorgt weer voor betere concentratie bij je medewerkers en minder stress. Win-win situatie dus.

Kleur, kleur en nog eens kleur

De tijd van een saai wit kantoor is verleden tijd. Zoals al eerder benoemd, wil je je werknemers voornamelijk creatief prikkelen. Niet alleen is dit positief voor het werkgeluk, het is ook voordelig om medewerkers op kantoor te laten werken. Tijd dus om die witte muur nu eindelijk eens aan te pakken met een leuke frisse warme kleur. Hierdoor word je kantoor ineens een stuk levendiger. Maar niet alleen de wanden, ook in meubels mag tegenwoordig kleur te zien zijn. Maar houd rekening met het feit dat het geen kermis wordt. Hoe je dat doet? Dat lees je in onze blog ‘’welke kenmerken passen bij een Hotel Chique kantoorinrichting’’.

Duurzaamheid

Dat de wereld om ons heen verandert is niet onbekend. Dat jij en ik hier ons steentje aan kunnen bijdragen ook niet. En dat begint bij het kijken naar de cirkel waar jij invloed op hebt. Is dat na het lezen van deze blog de inrichting van je kantoor? Ga dan voor een duurzame inrichting. Dat kan te maken hebben met een circulaire economie, maar ook met meubilair dat lange tijd meegaat. Of denk eens aan gecertificeerde materialen? Kortom. Een duurzame inrichting is anno 2023 zeker een must!

Gezonde werknemers

Om je medewerkers vitaal en fit te houden kan men verschillende interventies toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een fietsplan, sportschool abonnement of gratis fruit in de kantine. Maar ook in de inrichting bevinden zich kansen om je werknemers zo gezond mogelijk te houden. Ergonomisch meubilair is hier een voorbeeld van. Verstelbare bureaus en stoelen zijn al een tijd erg populair en blijven in 2023 ook een belangrijke keuze voor je werknemers.

Pas je al verscheidene tips toe en ben je op zoek naar dé sparkle? Laat ons je dan helpen. Plan vandaag nog een kennismakingsgesprek in en we helpen je graag verder.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370