Drie tips om succesvol je eigen werkplek in te richten  

Een goede werkplek kan een enorme impact hebben op de productiviteit en focus van je werknemers gedurende de dag. Echter, het inrichten van een effectieve werkplek kan soms nog lastig zijn. Vooral als je niet zeker weet wat je als bedrijf nodig hebt. Om jou op weg te helpen, hebben we in deze blog drie tips om succesvol je eigen werkplek in te richten.

Tip 1: Zorg voor voldoende verlichting

Een van de belangrijkste factoren van een goede werkplek is voldoende verlichting. Het is belangrijk om goede verlichting te hebben, zonder dat het licht te fel of te zwak is. De juiste hoeveelheid verlichting voor een werkplek wordt uitgedrukt in LUX, ook wel een eenheid van verlichtingssterkte. Een algemene richtlijn is dat een werkplek minimaal 500 lux aan verlichting nodig heeft. Maar ook dit kan variëren afhankelijk van de specifieke taken die een werknemer uitvoert. Bij Havic Kantoormeubelen zijn wij gespecialiseerd in complete projectinrichting en kun je dus ook voor projectverlichting bij ons terecht.

Tip 2: Kies een ergonomische stoel en bureau

We hebben het natuurlijk hier al vaker over gehad, maar een goede bureaustoel en een geschikt bureau zijn cruciaal voor je werkplek. Kies een bureaustoel die comfortabel is en een goede ondersteuning biedt voor je rug en nek. Zo kun je langere tijd zitten zonder last te krijgen van je lichaam. Daarnaast is het belangrijk dat je bureau op de juiste hoogte afgesteld is, zodat je een goede houding kunt aannemen tijdens het werken. Benieuwd naar meer tips hoe je de beste werkhouding kunt aannemen? Ga naar De juiste werkhouding voor achter de computer - Havic (havic-kantoormeubelen.nl).

Tip 3: Minimaliseer afleidingen

Bij productiviteit is het belangrijk om zoveel mogelijk afleidingen te minimaliseren. Zorg ervoor dat je bureau opgeruimd is, zodat je een gevoel van rust en concentratie krijgt. Zo hebben we bij Havic Kantoormeubelen verschillende opbergers die jou hierbij kunnen ondersteunen. Maar wist je dat we graag situaties bekijken via een beschutte positie? Een tussenschot tussen twee bureaus kan dan perfect werken. Zo werkt een tussenschot niet enkel tegen verminderde afleiding, maar werkt het ook tegen verbeterde privacy.

Kun jij na het lezen van deze blog wel wat hulp gebruiken bij jouw projectinrichting? Bij Havic Kantoormeubelen helpen we je graag verder.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370