Een duurzaam kantoor

Een van de belangrijkste aspecten van de huidige maatschappij is duurzaamheid. Ook in het bedrijfsleven wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid. Met een paar eenvoudige stappen kun je ervoor zorgen dat jouw kantoor duurzamer wordt ingericht. Wij hebben wat tips voor je verzameld.

Duurzaam kantoormeubilair

Een duurzame inrichting begint bij het meubilair. Het meubilair in jouw kantoor heeft direct invloed op het welzijn van je medewerkers. Verouderde meubelen kunnen namelijk tot fysieke klachten leiden, met alle gevolgen van dien. Kantoormeubilair gaat gemiddeld zo’n acht jaar mee, maar dat betekent niet dat het na acht jaar versleten is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bepaalde meubels niet meer aan de Arbonormen voldoen. Kies dus altijd voor kantoormeubilair met een minimale levensduur van 5 tot 8 jaar. Het aanschaffen van tweedehands meubilair is ook een duurzame optie. Bureaus, stoelen en kasten kunnen vaak nog jaren mee.

Een groene kantoorinrichting

Een kantoor met planten zorgt natuurlijk niet alleen voor sfeer, het is ook erg goed voor het milieu. Planten kunnen namelijk schadelijke stoffen uit de lucht filteren en de luchtvochtigheid van het kantoor reguleren. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat werknemers zich beter kunnen concentreren met groen om zich heen. Ook zorgt de aanwezigheid van planten voor minder stress onder werknemers en hebben ze een positieve uitwerking op de productiviteit van werknemers.

Kantoorverlichting

Kantoorverlichting heeft een grote invloed op het welzijn van je medewerkers. In een kantoor met te weinig licht word je snel moe en in een kantoor met te fel licht krijg je last van concentratieproblemen. Het is dus belangrijk dat je kiest voor de juiste verlichting omdat het de concentratie en productiviteit van je werknemers verhoogt. De kleur van je verlichting is bepalend voor de sfeer op kantoor en moet afgestemd zijn op de functie van de ruimte. Gelig of warm licht is geschikt voor bijvoorbeeld de koffieruimte en blauwer licht is meer geschikt voor bij een bureau. Kies waar mogelijk voor zuinige ledlampen en let daarbij vooral op het energielabel.

Duurzame kantoorartikelen

Inmiddels bestaat er van ieder kantoorartikel wel een milieuvriendelijke of duurzame variant. Steeds meer producten worden op duurzame wijze geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan pennen, potloden, stiften, markers en printpapier. Gelukkig zijn al veel bedrijven druk bezig met het beperken van het printgebruik. Als je dan toch iets moet printen kies dan voor 100% gerecycled papier. Naast duurzame kantoorartikelen kan er ook gedacht worden aan duurzaam afval recyclen. Door prullenbaken weg te halen en te vervangen voor recyclebakken kunnen jouw medewerkers afval scheiden en zal er minder afval worden geproduceerd.

Hulp nodig met het inrichten van jouw kantoor? Of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op en onze adviseurs helpen je graag verder!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370