Een duurzame kantoorinrichting

Duurzaamheid; een begrip dat de laatste jaren enorm in populariteit is toegenomen. We weten inmiddels dat we als mensen meer kapotmaken dan ons lief is. Als we de generaties die volgen nog een hoopvolle toekomst willen bieden, dan moeten we de aarde beter achterlaten. Bij Havic Kantoormeubelen hechten we veel waarde aan duurzaamheid en het milieu. Ook wij willen de aarde beter achterlaten voor de volgende generaties. Daarom dragen we al sinds jaar en dag een steentje bij aan een duurzame wereld. Ben je benieuwd hoe we dat bij Havic Kantoormeubelen doen en wil je weten wat jij eraan kunt doen om een duurzaam kantoor te creëren? Lees dan ongetwijfeld deze blog.

Duurzaamheid op kantoor & Havic Kantoormeubelen: een gouden combinatie

Duurzaamheid wordt bij Havic Kantoormeubelen op diverse gebieden doorgevoerd. Zo stofferen wij ons kantoormeubilair met gerecyclede meubelstoffen én kiezen we voor materialen die op hun beurt weer gerecycled kunnen worden. Maar dat is niet het enige wat wij doen om duurzaamheid te waarborgen. We besteden namelijk ook veel aandacht aan het recyclen van ons afval, waarvoor wij al jaren samenwerken met een gespecialiseerde partij. Alle afvalstromen, zoals hout, papier, folie en EPS, worden gescheiden afgevoerd om de recycling te maximaliseren en te vereenvoudigen.

Daarnaast is Havic Kantoormeubelen trotse partner van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Voor ieder gerealiseerd project schenken wij een bedrag aan het WNF, waar onze donatie ten goede komt aan de bescherming van bedreigde diersoorten. Ook op deze manier zetten wij ons dus in voor een duurzame wereld.

Duurzame materialen en duurzame stoffen

Bij Havic Kantoormeubelen houden we het begrip ‘duurzaamheid’ dus altijd in ons achterhoofd. Ook als we het hebben over ons kantoormeubilair, want een duurzaam kantoor begint met duurzame materialen en duurzame stoffen.

Ecologisch verantwoorde productie

Onze fabrikanten delen dezelfde gedachte en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Havic Kantoormeubelen werkt enkel samen met leveranciers die hun productie ecologisch verantwoord uitvoeren. Dit garanderen wij doordat we alle producenten waarmee we samenwerken zelf bezoeken. We weten dus zeker dat het productieproces op een duurzame en verantwoorde wijze plaatsvindt.

Duurzame ontwikkelingen

Er worden volop nieuwe toepassingen ontwikkeld. Als voorstander van deze ontwikkelingen, verwerken wij deze graag in de voorstellen voor onze klanten. Om je een beeld te geven van deze diverse ontwikkelingen, zetten we er een aantal voor je op een rijtje. Deze oplossingen geven afval een tweede leven én verminderen de druk op de natuur door een vermindering van het houtgebruik.

- We beschikken over slijtvaste meubelstoffen, welke worden geproduceerd van 100% gerecyclede PET-flessen.
- We hebben hoogwaardig ecologisch plaatmateriaal, geproduceerd van land- en tuinbouwoverschotten.
- Veel van ons akoestisch materiaal wordt geproduceerd van grassen en kruiden. 100% organisch dus.
- Als alternatief voor hout gebruiken we veelal snelgroeiende natuurlijke materialen, zoals gras- en bamboeachtige soorten.
- Onze ‘sealife stoffering’ wordt gemaakt van 100% gerecycled plastic uit de zee. Dát is nog eens een duurzame stof.

Contact

Door het gebruik van duurzame stoffen en duurzame materialen, het hanteren van een ecologisch verantwoord productieproces en het recyclen van onze afvalstromen, streven we er bij Havic Kantoormeubelen dagelijks naar om een duurzaam kantoor voor onze klanten te realiseren. Ben jij benieuwd wat wij jou adviseren om een duurzame kantoorinrichting te realiseren? Neem dan altijd vrijblijvend contact op met onze adviseurs en ontvang een duurzaam voorstel op maat.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370