Een evenwichtige ruimte indeling op kantoor

Zoek jij op kantoor naar het juiste evenwicht van de indeling? In veel kantoren worstelt men met de juiste verdeling en afstemming van meubelen in de ruimte. Herken jij dit probleem? Dan gaan we jou in deze blog helpen hoe jij de ruimte het beste kan gaan indelen en welke stappen je daarvoor moet doorlopen. Ben je er klaar voor?

We beginnen met het kijken naar jouw ruimte als schets. Waar staat jouw kantoor voor en welke activiteiten vinden plaats?

Ruimte indelen

Allereerst gaan we kijken naar de activiteiten die plaatsvinden. We begrijpen dat werken een van deze activiteiten is. Maar misschien dient de kantoorruimte nog voor meer dan enkel werken. Is er een ontmoetingsplek, waar je samen met collega’s informeel even het weekend kunt doorspreken? Of hebben jullie zogeheten treincoupes, waar je niet per definitie een complete vergaderruimte voor nodig hebt? Staat de koffiecorner in de kantoorruimte of waar ontvang jij je klanten? Kortom. Pak een notitieboekje en schrijf alle activiteiten op die zich nu voordoen.

De ruimte in kaart brengen

Nu je alle functies in kaart hebt gebracht, is de volgende stap om de ruimte in kaart te brengen. Maak een schets van een basisplattegrond en zorg dat je alle functies, die je hierboven hebt beschreven, in je plattegrond indeelt. Zorg voor een logische verhouding. Ontvang jij klanten direct in jouw werkruimte? Zorg dan dat ze een mooi binnenkomst hebben, waar ze gelijk zien waar jouw bedrijf voor staat. Denk bijvoorbeeld aan een ontvangstmeubel die meteen uitspringt in jouw ruimte.

Ruimte aanpassen

Het is belangrijk, wanneer je kijkt naar een evenwichtige ruimte indeling, dat je niet in hokjes gaat denken bij het ontwerp. Beoordeel de ruimte op nieuwe mogelijkheden. Hoe zou de ruimte bijvoorbeeld worden als je een andere draairichting van je deur hebt? Of als je zelfs schuifdeuren plaatst. Vaak kun je met dergelijke aanpassingen een hele andere inbreng krijgen.

Nu je feeling hebt gekregen hoe jouw ruimte gebruikt wordt of gebruikt kan worden, gaan we de ruimte evenwichtig maken. Hier is een simpel ontwerptruc voor.

  • verdeel je eerder gemaakte basisplattegrond in vier gelijke delen. Dit kun je doen door een middenlijn te zetten in de lengte en de breedte van je plattegrond;
  • deel je kantoor in vanuit deze vier kwadranten. Vergeet niet te letten op praktische zaken als bijvoorbeeld doorlooproutes.

Vind je het toch nog lastig om de inrichting te bepalen? Wij helpen je bij Havic Kantoormeubelen graag verder.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370