Zo creëer je ruimte in een klein kantoor

Niet iedere organisatie heeft honderden vierkante meters kantoorruimte, maar dat maakt helemaal niet uit. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden voor het inrichten van een klein kantoor, maar dat neemt niet weg dat het inrichten van een kleine ruimte lastig kan zijn, want kies je voor kleine meubels of juist zo groot mogelijk? Moet je in de hoogte gaan werken maar wordt het dan niet heel rommelig? En welke vloer doet de ruimte zo groot mogelijk lijken? Met de volgende handige tips zien ook kleine(re) kantoren er ruimtelijk uit!

Kleine of grote meubels?

In eerst instantie denk je misschien dat in een klein kantoor kleine meubels het meest handig zijn. Maar wist je dat je eigenlijk veel beter kunt kiezen voor grotere stukken meubilair? Door bijvoorbeeld te kiezen voor één groot stuk kunst aan de muur in plaats van meerdere kleine, oogt jouw kantoor in een klap veel ruimtelijker. Wanneer je opbergruimte nodig hebt in je kantoor kun je het beste kiezen voor kleine en slanke kasten.

Gebruik de hoogte in een kleine ruimte

Een klein kantoor kan ruimer ogen wanneer je optimaal gebruik maakt van de hoogte. Smalle kasten zorgen voor een optisch hogere ruimte. Behang of gordijnen die van vloer tot plafond lopen geven een ruimtelijk gevoel en door te spelen met visuele effecten creëer je een groter verticaal beeld.

Accessoires in een klein kantoor

Met accessoires maak je jouw kantoor gezellig en persoonlijk en accessoires zijn er in allerlei soorten en maten. Van bloempotten met planten tot een fotowand en van klassieke kunst tot vazen met bloemen, maar je zult begrijpen dat je niet al deze artikelen kwijt kunt in een kleiner kantoor. Je zult dus moeten kiezen. Voor accessoires geldt eigenlijk hetzelfde als bij het formaat van de meubels. Kies voor een aantal grotere stukken in plaats van allerlei kleine. Met te veel spullen ziet je kantoor er al snel rommelig en kleiner uit en dat laatste willen we natuurlijk niet!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kantoor? Vraag vrijblijvend een 3D-interieurplan aan of maak een afspraak in één van onze showrooms.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370