Waar moet je op letten bij de aanschaf van een vergadertafel?

De vergadertafel: een essentieel onderdeel van je kantoorinrichting en voor veel bedrijven zó vanzelfsprekend dat er bijna niet meer over nagedacht wordt. Maar waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een vergadertafel?

De afmeting van de vergadertafel

Allereerst is het formaat van je vergadertafel belangrijk. Deze is uiteraard afhankelijk van de ruimte waar hij komt te staan. Maar op een aantal zaken heb je zelf ook invloed. Kies je bijvoorbeeld voor een rechthoekige tafel, of toch liever een ronde? Beide vormen hebben hun eigen voordelen. Aan een ronde tafel kun je gesprekken centraal houden en is het praktisch onmogelijk om medewerkers ‘buiten te sluiten’ in de vergadering. Aan een ronde tafel kan iedereen ook gemakkelijk bij de meeste spullen. Echter, kun je een ronde tafel niet ‘verlengen’ met bijvoorbeeld een tweede tafel, waardoor een ronde of ovale vergadertafel minder geschikt is voor een vergaderruimte op de groei. Bovenstaande punten worden met een rechthoekige of vierkante tafel een stuk eenvoudiger. Daarnaast biedt een rechthoekige tafel de mogelijkheid om een zekere vorm van ‘hiërarchie’ aan te brengen in de vergadering, omdat er altijd iemand aan het hoofd van de tafel plaats kan nemen.

Hoeveel personen zitten er gemiddeld aan de vergadertafel?

De juiste afmeting van je vergadertafel bepaal je door je te bedenken hoeveel mensen er gemiddeld komen te zitten. Voor een vergadertafel reken je minimaal 60 cm breedte per persoon. Heb je al stoelen aangeschaft? Houd er dan rekening mee dat deze ongeveer 5 centimeter uit elkaar moeten staan. Zo kom je dus per ‘vergaderplek’ uit op 70 centimeter.

Bekabeling en accessoires

Anno 2019 zijn er nog maar weinig vergaderingen die níet ondersteund worden door enig elektronisch of audiovisueel instrument. Kabels over de vergadertafel omdat alleen in de muur een stopcontact zit is dan ook een echte doorn in het oog voor veel medewerkers. Deze kabels kun je wegwerken door bijvoorbeeld een kabelklep of kabelgoot toe te voegen aan je vergadertafel. Een vergadertafel met holle poten biedt hier ook een oplossing. De tafels uit de Maya-serie bieden deze mogelijkheid.

De uitstraling en het comfort

Het oog wil natuurlijk ook wat en niets is mooier dan een vergadertafel die past bij de rest van het interieur van je bedrijf. Een dik tafelblad geeft je vergadertafel direct een stoere uitstraling, maar maakt het voor lange mensen moeilijk om hun benen te kruisen. Lange vergaderingen: soms zijn ze onvermijdelijk, maar je maakt het je medewerkers aangenamer door ervoor te zorgen dat het voor iedereen prettig en comfortabel is. Kies bijvoorbeeld voor een zit-sta vergadertafel, zodat je tijdens de vergadering zitten en staan kunt afwisselen.

Op zoek naar vergaderstoelen passend bij je tafel? Neem dan een kijkje in de webshop of maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370