Een productieve werkplek inrichten

Werken op een gezonde en productieve manier zorgt voor betere prestaties. Over het algemeen brengen medewerkers veel tijd op kantoor door. Een saaie omgeving heeft logischerwijs een negatieve invloed op je medewerkers. Wat kun je zelf doen aan je kantoorinrichting om een productieve werkplek te realiseren?

Planten in je kantoorinrichting

Door (levende) planten bij de werkplek te plaatsen, verdwijnt het ‘kantoorgevoel’ bij je medewerkers. Ze hebben hierdoor ook minder het gevoel van binnen opgesloten te zitten. Naast een psychologisch effect hebben planten op kantoor ook een positief effect op de gezondheid van je medewerkers. De luchtkwaliteit komt door het plaatsen van planten ook ten goede!

Comfort en ergonomie

Een gezonde werkplek begint bij ergonomie. Denk hierbij aan een in hoogte (elektrisch) verstel- of instelbaar bureau, zodat iedere medewerker zijn of haar eigen houding aan kan nemen. Een goede ergonomische bureaustoel is een ander belangrijk onderdeel van een productieve werkplek. Met een juiste werkhouding voorkom je vervelende nek, schouder- en rugklachten. Dit heeft dus naast het verhogen van de productiviteit ook een positieve invloed op het ziekteverzuim van je medewerkers.

De juiste lichtinval in je kantoorruimte

Zonlicht biedt veel gezondheidsvoordelen, omdat door de opname van zonlicht je lichaam vitamine D aanmaakt. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat men een gelukkig gevoel ervaart wanneer de zon schijnt. Ook verbetert je eetlust, stemming en alertheid door voldoende daglicht. Plaats je bureau haaks op een raam, zodat je het maximale zonlicht mee kunt pakken. Door je bureau haaks op het raam te plaatsen voorkom je lichtinval op je computerscherm, waardoor je last kunt krijgen van minder goed leesbare beeldschermen.

Zorg voor voldoende beweging

Met een zittend beroep ligt het gevaar van te weinig bewegen natuurlijk altijd op de loer. Regelmatig een stukje wandelen of een rondje koffie verzorgen voor je collega’s helpt niet alleen om even je hoofd leeg te maken. Af en toe je benen strekken zorgt ook voor een goede doorbloeding én spijsvertering.

Hulp nodig bij het inrichten van jouw kantoor? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs voor een afspraak in de showroom óf op locatie.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370