Een zit/sta werkplek. Wel of niet doen?

Werkend Nederland kan er eigenlijk niet meer omheen. Althans, de mensen die op kantoor werken, zullen er al eens van hebben geproefd: een zit/sta werkplek. Voor de een is het de uitvinding van de eeuw en de ander moet er niet aan denken om zijn of haar werkzaamheden staand uit te voeren. Maar waarom kiest iemand juist voor een zit/sta werkplek en krijgt de ander een afkeurende blik bij het denken aan een ‘gezondere manier van werken’? Laten we de voor- en nadelen eens voor je op een rijtje zetten. Dan kun je daarna zelf bepalen wat voor jou een passende oplossing is.

De Voordelen van een Zit-Sta Werkplek

Natuurlijk beginnen we positief en trappen we af met de voordelen van zo’n zit/sta werkplek.

 • Het voorkomt eventuele rugklachten.
  Wanneer je staand je werk uitvoert, heeft je wervelkolom een betere en natuurlijkere houding dan wanneer je zit. Dan is het ook niet nodig om binnenkort dat bezoekje aan een chiropractor te brengen.
 • Staand werken verhoogd je productiviteit.
  Werken vanuit een staande houding zorgt voor een verhoogde hersenactiviteit. Dit maakt de kans op ‘indutten’ kleiner en de kans om je deadlines te halen groter!
 • Staand werken verbrandt calorieën!
  Ja, dat lees je goed. Door staand je werkzaamheden uit te voeren, verbrand je vele malen meer calorieën dan wanneer je zit. Je goede voornemens hoef je dus nog niet links te laten liggen!

De Nadelen van een Zit-Sta werkplekZit Sta werkplek blog - Havic Kantoormeubelen

Natuurlijk kunnen we nog een aantal voorbeelden aanhalen over het gebruiken van een zit/sta werkplek, maar ieder voordeel kent ook zo zijn nadelen. Laten we de nadelen, welke overigens amper te benoemen zijn, eens opsommen.

 • Je portemonnee is wat minder te spreken.
  Tja, dat een zit/sta werkplek wat meer kost, dat had je wel kunnen bedenken. Als je als werkgever in één keer alle werkplekken wilt vervangen, dan is dat inderdaad een initiële investering.
 • Rugklachten zitten in een klein hoekje.
  Ook als je de hoogte van een zit/sta werkplek verkeerd instelt, kun je nog lastkrijgen van rugklachten. Zorg er dus te allen tijde voor dat je de hoogte juist instelt!
 • Duurzaam is het niet.
  Een zit/sta werkplek is elektrisch verstelbaar. Dat betekent dat het dag in, dag uit verbruikskosten met zich meebrengt.

Maar hé, als dit alle nadelen zijn van een zit/sta werkplek, dan kun je eigenlijk niet ontkennen dat het dé ideale uitvinding is voor werkend Nederland! Wil je meer weten over een zit/sta werkplek? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Ze staan voor je klaar!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370