5 Tips om effectief thuis te werken

Het wordt steeds drukker in ons land en in de file staan is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Niet raar dus dat de behoefte om thuis te werken steeds groter wordt, maar liefst 1 op de 5 werknemers werkt gemiddeld één dag per week vanuit huis. Maar hoe zorg je er voor dat je op een productieve manier thuis kunt werken?

Tip #1 – Sta op volgens een vast ritme

De route van je bed naar je werkplek is natuurlijk veel korter wanneer je thuiswerkt. Het is dan verleidelijk om nét wat langer in dat warme bed te blijven liggen. Toch is het belangrijk om op te staan volgens een vast ritme. Gebruik de tijd die je over hebt om bijvoorbeeld een korte wandeling te maken of even koffie te halen bij dat ene koffietentje om de hoek.

Tip #2 – Zorg voor een ergonomische werkplek

Een uurtje met je computer aan de keukentafel werken zorgt vast niet direct voor problemen, maar werk je structureel thuis dan is een ergonomische werkplek essentieel. Een ergonomische bureaustoel zorgt voor optimaal zitcomfort en voorkomt rugklachten.

Tip #3 – Laat je niet afleiden

DDDD? Wat? Doe De Deur Dicht. Om te voorkomen dat je gestoord wordt door eventuele huisgenoten is het belangrijk om je werkplek zo in te richten dat je jezelf ten aller tijden kunt afzonderen. Leg je telefoon ook aan de kant, want social media zijn ook een makkelijke stoorzender.

Tip #4 – Las pauzes in

Wanneer je thuiswerkt is het verleidelijk om je lunch tijdens werk te eten. In je eentje aan de keukentafel is natuurlijk ook niet zo gezellig. Door pauzes in te lassen zorg je voor een moment van ontspanning. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen, dan kom je ook nog eens aan je dagelijkse beweging!

Tip #5 – Werk niet te lang door

Tot ’s avonds laat doorwerken achter je computer is eigenlijk nooit een goed idee, want door het licht van je beeldscherm maak je minder melatonine aan. Hierdoor wordt goed inslapen ook een stuk lastiger. Is het nodig om die dag toch tot laat door te werken? Kijk dan eens naar je werkplanning, waarschijnlijk is daar iets misgegaan.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370