Creëer een goed werkklimaat

Een goed werkklimaat is afhankelijk van vele factoren. In deze blog bespreken we enkele belangrijke factoren, die van grote invloed kunnen zijn op de productiviteit en sfeer op kantoor.

Kantoorverlichting voor goed werkklimaatKantoorverlichting

Het beste licht is natuurlijk daglicht. Maar als dit op kantoor niet voldoende aanwezig is, zal het aangevuld moeten worden met kunstlicht. Een goed verlichte werkplek heeft een positief effect op de werkprestaties. Verlichting heeft niet alleen invloed op de productiviteit maar is ook sfeerbepalend. Zorg dus voor de juiste kleur en intensiteit van de verlichting om een perfect verlichte werkplek te creëren.

Planten op kantoor

Planten op de werkplek hebben een positief effect op de productiviteit en ze werken stress verlagend. Planten zorgen voor een goede luchtvochtigheid, gezonde en schone lucht en absorberen ook nog eens geluid. Bloemen of moswanden hebben hetzelfde, positieve effect op het welzijn van medewerkers. Groen is dus een absolute aanrader voor je nieuwe kantoorinrichting.

Goed werkklimaat

Gemiddeld zorgt een aangename 22˚C voor een goed werkklimaat op kantoor. Komt de temperatuur boven de 25˚C dan heeft dit een negatieve invloed op de concentratie en de productiviteit. Het is dus van belang om te zorgen voor goede raamverduistering en airconditioning of climate control. Een te koud kantoor is ook niet aan te raden. Het zorgt op den duur voor verstijfde ledematen en vingers en resulteert in een verlaging van het werktempo.

Kleurgebruik voor goed werkklimaatKleurgebruik bij kantoorinrichting

Kleuren hebben een sterke invloed op de gemoedstoestand. Zo zorgt oranje bijvoorbeeld voor extra energie en blauw werkt rustgevend, verkoelend en verbetert het concentratievermogen. Wit is lekker licht, neutraal en laat een ruimte groter lijken. Voorkom een te steriele uitstraling door het gebruik van accentkleuren. Geel zorgt voor een optimistische gevoel. Maar let wel op dat het niet te fel wordt want dat is niet aangenaam voor je ogen. Groen bevordert de creativiteit. De perfecte kleur dus voor een vergader- of brainstormruimte. Bedenk vóór het toepassen van kleur in een bepaalde ruimte dus goed welke werkzaamheden er uitgevoerd gaan worden, zodat je de kleuren daar op aan kunt passen.

 

Contact

Onze adviseurs helpen je graag bij het creëren van de ideale werkomstandigheden. Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak in één van onze showrooms in Veghel, Amsterdam, Hilversum, Gouda of Breendonk (BE).

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370