Het effect van kleur in een interieur

Dat kleur belangrijk is in een interieur is al lang geen geheim meer. In het dagelijks leven speelt kleur een belangrijke rol. Kleur heeft invloed op onze stemming en prikkelt de zintuigen. Maar wat is de invloed van kleur in je kantoorinrichting? De meest gebruikte kantoorkleuren zijn grijs, wit, zwart en beigetinten, maar wil je dat jouw kantoorruimte een bepaalde sfeer uitstraalt die past bij de identiteit van je bedrijf? Zorg dan voor de juiste kleurassociaties.

Toekomstbestendige kantoorinrichtingRood geeft energie

Waarschijnlijk zijn vuur, passie en agressie de eerste associaties die je hebt met de kleur rood. Maar wist je dat rood ook energie geeft? Rood is een emotionele kleur en prikkelt de zintuigen, doordat deze kleur de aandacht trekt. En wist je dat de kleur rood zelfs je bloedsomloop en je hartslag stimuleert? De perfecte kleur voor een focus-werkplek.

Oranje voor positiviteit

Oranje is warm en vrolijk, maar is ook een heftige kleur. Zorg er dus voor dat je deze kleur in accenten terug laat komen, want het wordt al snel te veel. Oranje is ook een zeer geschikte kleur voor een creatieve ruimte in je kantoorinrichting, want oranje stimuleert de creativiteit dus laat die brainstormsessies maar komen!

Groen werkt stressverlagend

Waar denk je het eerst aan bij de kleur groen? Waarschijnlijk aan gras of aan een ander natuurlijk materiaal. Doordat groen geassocieerd wordt met buiten en natuur, werkt deze kleur stressverlagend. De kleur groen ontspant je ogen, waardoor het zorgt voor een ontspannen en prettige werkomgeving. Een ideale kleur om als basiskleur aan je interieur toe te voegen!

Blauw verhoogt de productiviteit

De kleur blauw straalt loyaliteit, succes en kalmte uit en is daardoor heel geschikt voor een kantoorruimte. Verwerk de kleur in de werkplekken van je medewerkers, om op deze manier in te spelen op de productiviteit van je medewerkers. Daarnaast zie je de kleur blauw vaak terug bij overheidsinstellingen: blauw straalt namelijk betrouwbaarheid uit.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370