Het Nieuwe Werken, wat betekent dit voor mijn kantoorinrichting?

Met Het Nieuwe Werken veranderen niet alleen de organisatiestructuur en de managementstijl van een organisatie. Een belangrijke vernieuwing die plaatsvindt met de komst van Het Nieuwe Werken is de manier waarop de werkplekken bij deze nieuwe manier van werken worden ingericht.

Niet meer één werkplek

De grootste verandering die plaatsvindt bij de inrichting van een werkplek voor Het Nieuwe Werken zit hem in het feit dat een werkplek niet meer op één specifieke medewerker wordt afgestemd. Bij Het Nieuwe Werken wordt de ruimte ingericht afhankelijk van de verschillende functies die iedereen gaat uitvoeren. Wanneer men graag alleen wil werken dienen er werkplekken te zijn waar mensen zich kunnen afzonderen, om te kunnen overleggen moet er een ruimte zijn waar deze taak uitgevoerd kan worden en ook voor creatieve opdrachten dienen er plekken beschikbaar te zijn die de creativiteit van de medewerkers bevorderd. Dit maakt dat men niet meer de gehele dag op één dezelfde plek aan het werk is, maar gedurende de dag op zoek gaat naar een plek die is ingericht op de manier hoe zij op dat moment wensen te werken.

Het Nieuwe Werken maakt dus dat organisaties tegenwoordig steeds dynamischer zijn ingericht en werknemers gaan zelf op zoek naar een werkplek die hun activiteit van dat moment het beste ondersteunt.

Een nieuwe manier van samenwerken

Het Nieuwe Werken gaat ook gepaard met een nieuwe manier van samenwerken. Het internet geeft ons tegenwoordig de mogelijkheid samen te werken met mensen die zich niet in dezelfde ruimte, gebouw of zelfs land bevinden. Echter dient er wel een mogelijkheid beschikbaar te zijn om op het juiste moment en op de juiste plaats in contact te kunnen komen met de juiste mensen. Een Multimedia Station geeft hiervoor een goede oplossing. Dit meubel geeft werknemers de mogelijkheid in kleine getalen efficiënt samen te werken, ook met mensen die zich niet in de ruimte bevinden.

De inrichting van kantoorruimtes bij Het Nieuwe Werken kenmerken zich vaak door veel open ruimtes met diverse werkplekken bij elkaar. Dit maakt het in sommige gevallen misschien lastig om een rustige plek te zoeken om samen te werken of in alle rust alleen te werken. Een vergaderbar biedt hiervoor de oplossing. De ombouw van deze werkplek zorgt voor de juiste akoestiek en geeft de werknemer wat meer privacy. Meer informatie over akoestische werkplekken vindt je hier.

Wilt u graag meer weten over Het Nieuwe Werken en de mogelijkheden die Havic hiervoor biedt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze werknemers vertellen u er graag meer over.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370