Hoe geef je je kantoor een moderne uitstraling?

Een moderne kantooruitstraling; zo zit het!

Geen enkel kantoor ziet er exact hetzelfde uit. Natuurlijk zijn er kantoren waar je binnenstapt en je een gevoel van herkenning ervaart, maar dan heb je de desbetreffende kantoorstijl al vaker voorbij zien komen. Echter is de moderne kantooruitstraling dé stijl die met kop en schouders boven de andere kantoorstijlen uitsteekt en waar menig kantoorinrichting op gebaseerd is. Daarom leggen we je in deze blog uit hoe je jouw kantoor een moderne uitstraling geeft.

Licht verhoogt de productiviteit

Allereerst beginnen we met het beschikken over daglicht. Hoe meer, hoe beter. Het verhoogt namelijk je concentratie en productiviteit. En daarbij hoor je niemand klagen met wat extra vitamine D tijdens het behalen van jullie bedrijfsdoelen. Zorg dus voor een grote raampartij dat al het daglicht binnenhaalt. Je zult versteld staan van al die hardwerkende teamleden!

Waar ga je vandaag eens zitten?

Een moderne kantooruitstraling wordt niet alleen gecreëerd door voldoende daglicht. Ook het beschikken over flexibele werkplekken is een vereiste voor een modern kantoor. “Waar ga ik vandaag eens zitten?”. Dat is de vraag die je medewerkers zich iedere dag dienen te stellen. Creëer een open werkruimte waarin iedereen vrij is te zitten waar hij of zij wil, faciliteer aparte ruimtes waarin men kan brainstormen of bellen en stop met het ‘hokjeswerken’. De kleine kantoorhokjes van vroeger? Die zijn inderdaad verleden tijd! Daarbij is het helemaal geen verkeerd idee om de beslissing bij je medewerkers te laten om eventueel flexibel thuis én op kantoor te werken. Geef je medewerkers gewoonweg voldoende ruimte. Een tip van Havic Kantoormeubelen: een zit/sta bureau zorgt al voor zo’n flexibele werkplek.

 

Strakke lijnen en lichte kleuren

Je ziet het steeds vaker terugkomen; strakke lijnen en lichte basiskleuren. Dat past typisch bij een moderne kantoorinrichting. Jijzelf en je team dienen zich te concentreren op de uit te voeren werkzaamheden en natuurlijk het streven naar het hoogst haalbare. Wanneer je dan kiest voor een moderne kantoorinrichting en -uitstraling, zul je deze productiviteit en concentratie zoveel mogelijk moeten stimuleren. Dit kun je doen door gebruik te maken van strakke lijnen en lichte kleuren, zowel op de wanden als verwerkt in het meubilair. Kies dan wel voor horizontale lijnen die het ontwerp domineren. Dit wordt door ons als mensen namelijk als ‘rustig voor het oog’ ervaren. En dat is tijdens een drukke werkdag best fijn.

 

 

Relaxen, ontspannen en even nergens aan denken

Ook jij en je medewerkers hebben zo nu en dan wat ontspanning nodig. Het is onmogelijk om acht uur lang gefocust achter je laptop te zitten. Er ‘even tussenuit’ is dan raadzaam om vervolgens weer met volle energie aan de slag te gaan. Maak dus altijd ruimte voor ontspanning. Niet alleen in je agenda, maar ook daadwerkelijk tussen alle werkzaamheden door. Zet bijvoorbeeld een pooltafel, tafeltennistafel of voetbaltafel op een ‘ongebruikte’ plaats neer in je moderne kantoor. Zo lang het de rest van je medewerkers maar niet stoort. Het ‘even nergens aan denken’ verhoogt overigens ook het werkplezier van je medewerkers. En een tevreden medewerker is natuurlijk een ambassadeur van jouw bedrijf of organisatie.

Natuurlijk beschikken we bij Havic Kantoormeubelen over nog een tiental tips voor jouw moderne kantoorinrichting, maar daarvoor gaan we uiteraard graag met je rond de (moderne) kantoortafel zitten. Check vooral de laatste trends op het gebied van moderne kantoorinrichtingen, vraag je medewerkers wat zij graag terugzien in het kantoor en neem altijd vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Zij staan met hun gedeelde kennis en ervaring graag voor je klaar.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370