Hoe houd je je kantoor en medewerkers koel tijdens de zomermaanden?

Een koele zomer in kantoor

De weersomstandigheden in ons kleine Nederland blijven wisselvallig. Dat zijn we gewend en als Nederlanders hebben we hier altijd wel een mening over. Ook in Nederland stijgen de temperaturen soms tot wel dertig graden. Dat hebben we afgelopen zomers al mogen ervaren. Maar hoe zorg je er als werkgever voor dat je medewerkers het hoofd koel kunnen houden?

Hoe houd je je kantoor en medewerkers koel tijdens de zomermaanden?

Een verkoelend briesje

Wellicht is het voor de hand liggend, maar het beschikken over airconditioning of ventilatoren draagt voor een groot deel bij aan de gevoelstemperatuur binnen je kantoor. En wil je nog een stapje verder gaan, dan bouw je uiteraard een iglo rondom iedere bezette werkplek. Dan houden ze het hoofd ongetwijfeld koel.

Dag- of nachtlicht?

Zonlicht binnen je kantoorpand wordt altijd aangeraden. Ook bij hoge temperaturen kan een vleugje vitamine D geen kwaad. Maar in de zomermaanden is het af en toe niet uit te houden. Daarom is het raadzaam om tijdig en geregeld het daglicht af te schermen. Of je draait de werkuren om en gaat ’s nachts werken aan de bedrijfsdoelen. Niet dat je medewerkers daar heel tevreden mee zullen zijn, maar zo hebben ze natuurlijk geen last van die hitte.

Hydrateren, hydrateren en…hydrateren!

Zorg voor voldoende drinkwater. Meer hoeven we er eigenlijk niet over te zeggen. Wie niet genoeg drinkt, zal op een gegeven moment omvallen van de hitte. Een waterkoeler, prominent in het zicht, geeft je medewerkers een duwtje in de juiste richting.

Luchtige kleding

Ook het dragen van luchtige kleding zorgt ervoor dat je niet opstijgt, maar met beide benen op de grond gemotiveerd door kan werken. Strak in pak…dat is toch geen kledingvoorschrift voor de warme zomermaanden? Overigens zullen bezoekers, relaties en klanten raar opkijken van medewerkers die met dertig graden zweten in hun driedelig pak. Aan de andere kant word je natuurlijk ook met schele ogen aangekeken wanneer het hele team verschijnt in badkleding. Een goede middenweg is de sleutel tot verkoeling!

Contact

Deze tips en tricks neem je natuurlijk met een korreltje zout, maar wil je toch zorgen voor een verkoelende kantooromgeving, dan staan onze interieurspecialisten voor je klaar om je te voorzien van passend advies. Je kunt daarvoor te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen. En namens het hele team van Havic Kantoormeubelen wensen we je een fijne zomer toe!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370