Hoe verminder je stress op kantoor?

Om productief en effectief te werk te kunnen gaan, is het belangrijk dat je medewerkers zich comfortabel en kalm voelen. Een goede werkruimte leidt tot een minder stressvolle werkomgeving. Belangrijk dus om hier rekening mee te houden in je kantoorinrichting. Stress verminderen op kantoor: een aantal tips.

De juiste houding

Allereerst: zorg dat je kantoor opgeruimd is. Werken aan een rommelig bureau zorgt voor belemmeringen en hindernissen in je dagtaken. Je bent niet alleen langer aan het zoeken naar de juiste producten, een rommelig bureau veroorzaakt ook stress. Je hebt minder overzicht, waardoor je sneller afgeleid bent en je werk niet goed kunt uitvoeren. In eerste instantie zul je het misschien niet verwachten, maar een juiste houding achter de computer draagt ook bij aan een positief stressniveau tijdens je werk. Wissel bijvoorbeeld staand en zittend werken regelmatig met elkaar af en zorg ervoor dat je tijdens je rustmomenten het aantal geluids- en beeldprikkels tot het minimum kunt beperken.

De relaxruimte

Als werkgever kun je ook bijdragen aan stressvermindering op kantoor. Bied bijvoorbeeld een relax-zone aan: een plek waar je medewerkers zich even kunnen terugtrekken, herstellen en te ontspannen. Op deze manier help je stress voorkomen. Naast een ontspanningsplek kun je als werkgever ook zorgen voor stilte-werkplekken. Deze zijn namelijk ideaal om de productiviteit van je medewerkers te verhogen. Het is belangrijk dat deze plekken afgesloten liggen van de reguliere werkplekken. Deze plekken kunnen door je medewerkers gebruikt worden als optimale focus en concentratie vereist is.

De kantoorhond

De laatste (en de leukste) tip tegen stress op kantoor is natuurlijk een kantoorhond. Uit onderzoek is gebleken dat een kwispelende collega je gelukkig maakt. Daarnaast zorgt hij (of zij) er voor dat je bloeddruk daalt en dat de werksfeer verbetert.

Door de stress van je medewerkers zo veel mogelijk te voorkomen, voorkom je hoge kosten en negatieve gevolgen die stress met zich meebrengen. Het aanbieden van een werkplek waarin aandacht is voor ontspanning, vitaliteit en ergonomie verlaagt het ziekteverzuim en verhoogt de productiviteit.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370