In hoogte instelbare vs. in hoogte verstelbare bureaus: wat is het verschil?

Als u zich gaat verdiepen in bureaus, dan zijn er twee termen die u al snel tegen zult komen: Hoogte instelbaar en hoogte verstelbaar. Maar wat is nou eigenlijk precies het verschil? En wat is de beste keuze voor uw persoonlijke situatie?

Hoogte instelbaar vs. hoogte verstelbaar

Deze twee termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze hebben wel degelijk een verschillende betekenis.

Bij een in hoogte instelbaar bureau kan de hoogte van het werkblad bij plaatsing mechanisch worden ingesteld op de gewenste hoogte. Deze wordt afgestemd op de lengte van de gebruiker van het bureau. Uiteraard kan de hoogte op een later moment nog gewijzigd worden, bijvoorbeeld op het moment dat er een nieuwe medewerker gebruik gaat maken van het bureau. Maar in principe is het instellen van de hoogte een eenmalige actie die tijdens de montage en plaatsing van het bureau plaatsvindt.

Van een in hoogte verstelbaar bureau kan de hoogte van het werkblad op elk gewenst moment gemakkelijk gewijzigd worden. Hiervoor zijn twee verschillende technieken: handmatig of elektrisch. Handmatig verstelbare bureaus zijn voorzien van een spindel met slinger. Door te draaien aan de slinger, kan het bureau eenvoudig hoger of lager worden gezet. Bij elektrisch verstelbare bureaus is het verstellen van de hoogte nog gemakkelijker gemaakt. Een druk op de knop is genoeg voor het instellen van de gewenste hoogte.

De juiste keuze

Of u kiest voor een in hoogte instelbaar of een in hoogte verstelbaar bureau, is afhankelijk van de situatie waarin het bureau gebruikt gaat worden. Voor kantoren waar elke medewerker een vaste werkplek heeft, zijn in hoogte instelbare bureaus uitermate geschikt. De hoogte van elk bureau kan bij plaatsing ingesteld worden op basis van de persoonlijke wensen van de gebruiker. Vervolgens hoeft de hoogte in principe niet meer gewijzigd te worden. Kantoren die werken met flex-werkplekken kunnen beter kiezen voor bureaus die in hoogte verstelbaar zijn. Zo kan elke gebruiker de hoogte van het betreffende bureau gemakkelijk zelf verstellen naar de gewenste hoogte. Sommige elektrisch verstelbare bureaus zijn uitgerust met een programmeerfunctie, waardoor het bureau de gewenste hoogte van iedere medewerker onthoudt en dit niet steeds opnieuw ingesteld hoeft te worden.

Ergonomie

Een bureau instellen op de juiste hoogte is belangrijk voor het ontlasten van rug, nek en armen. Om de statische belasting van het lichaam te verminderen, kan zittend werken ook afgewisseld worden met staan. Door de werkhouding regelmatig af te wisselen, kunnen fysieke klachten verholpen of voorkomen worden. Een zit-sta bureau is hiervoor de perfecte oplossing. Om de fysiek van uw medewerkers goed te bewaken, valt verder te denken aan oplossingen als volledig instelbare, ergonomiche bureaustoelen, fietskrukken of loopband bureaus.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze ergonomische werkplekken? Of wenst u advies op maat voor het optimaliseren van uw kantoor? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch of via het contactformulier.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370