Wat is de juiste kantoorinrichting voor uw organisatie?

Bij het inrichten van uw kantoor zijn twee vragen belangrijk. Welke sfeer past bij uw type organisatie en uw medewerkers? En aan welke praktische zaken hecht u belang?

 

Organisatietype

Heeft u een traditionele organisatie? Dan wordt er vaak belang gehecht aan vaste, eigen werkplekken met persoonlijke opbergruimte en aparte vergaderruimtes. Is uw organisatie meer dynamisch, dan moet er ruimte zijn voor flexwerken en snel overleg. Bij een jong team past meestal een wat speelsere inrichting met mogelijkheden voor fun tijdens het werk. In een creatieve organisatie wordt vaak gekozen voor een diversiteit aan kleuren en stijlen.
Het is aan te raden om uw medewerkers mee te laten denken over de nieuwe kantoorinrichting. Bij wat voor sfeer voelen zij zich prettig? Wat voor kantoorindeling lijkt hen praktisch? Een werkomgeving waar uw medewerkers zich goed voelen levert een belangrijke bijdrage aan het verhogen van de productiviteit en het beperken van het ziekteverzuim.

 

Praktische zaken

Naast het creëren van de gewenste sfeer zijn er ook praktische zaken die een rol spelen bij de inrichting van uw kantoor.
Hierbij valt te denken aan akoestiek. Wordt er in uw organisatie bijvoorbeeld veel getelefoneerd, dan is het slim om weerkaatsing van het geluid zo veel mogelijk te beperken door middel van akoestische scheidingswanden of panelen.
Ook ergonomie is een belangrijk thema om over na te denken. De hele dag zitten kan fysiek belastend zijn voor uw medewerkers. Zit-sta bureaus en ergonomische bureaustoelen kunnen zorgen voor voldoende beweging en de juiste zithouding.
Een laatste praktische tip: denk aan voldoende opbergruimte. Dit wordt vaak over het hoofd gezien bij het inrichten van een kantoor. Terwijl (lade)kasten onmisbaar zijn voor een opgeruimde en goed werkbare kantoorruimte.

 

 

 

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370