Kabelmanagement: wat en waarom?

Heb jij ook meer dan twee kabels onder je bureau onder je bureau? Dan ben je niet de enige! In 99% van de gevallen wordt het dan een soort Russisch roulette als je er eentje uit moet halen. ‘’Op hoop van zegen’’ is het dan vaak maar. Kabelmanagement biedt de oplossing voor dit soort situaties, want je wil het niet op je geweten hebben dat je per ongeluk de stekker van de computer van je collega uit het stopcontact trekt, terwijl hij net bezig was met een belangrijk document en nog niet op opslaan had gedrukt. We geven je een aantal feiten over kabelmanagement in je kantoorinrichting.

Minder bedrijfsongevallen door goed kabelmanagement

We kunnen ons voorstellen dat je die link misschien niet direct legt. Maar wist je dat meer dan de helft van de bedrijfsongevallen worden veroorzaakt door vallen, struikelen of uitglijden? Je kunt je misschien voorstellen dat een zwevende, niet weggewerkte kabel hier wel eens een oorzaak van zou kunnen zijn. Door al je kabels op de juiste manier weg te werken, minimaliseer je het struikelgevaar.

Codeer je kabels

Het coderen van je kabels, en dan hebben we het niet over nulletjes en ééntjes, voorkomt dat er zich een situatie voordoet zoals beschreven aan het begin van dit artikel. Maar hoe codeer je je kabels? Het is eenvoudiger dan het misschien klinkt. Zorg er voor dat je iedere kabel voorziet van een label, zodat je ook onder je bureau kunt zien welke kabel bij welk apparaat hoort: je collega’s van de IT afdeling zullen je dankbaar zijn!

Kabeldoorvoer. Kabelklemmen. Kabelgoot

Om jouw kabels overzichtelijk weg te werken en je kantoor een opgeruimde uitstraling te bieden, zijn er tal van accessoires beschikbaar bij Havic. Een kabeldoorvoer zorgt ervoor dat alle kabels op jouw bureau naar een gezamenlijk punt lopen en vanuit daar onder je bureau verdwijnen. De kabels onder je bureau kun je vastzetten met kabelklemmen: zo voorkom je dat je er mogelijk met je voet achter blijft haken. In het geval van benchwerkplekken kan een kabelgoot een goede oplossing zijn. De kabelgoot loopt onder het tussenschot en hier komen alle kabels van de diverse werkplekken bij elkaar. Zorg er in dit geval wel voor dat je de kabels dus codeert en voorkom verwarring of erger: discussie met je collega omdat je zijn of haar kabel eruit hebt getrokken.

Meer informatie over kabelmanagement en de producten? Neem dan gerust contact met ons op.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370