Kantoorinrichting: de trends voor 2019

De meeste kantoortrends van afgelopen jaar zetten zich in 2019 voort en worden verder uitgediept. In deze blog zetten we ze voor je op een rijtje.

Kantoortrend #1: Gelukkige medewerkers staan centraal

Gelukkige medewerkers zijn productieve medewerkers, dat is ondertussen tot veel werkgevers wel doorgedrongen. Bij steeds meer bedrijven wordt er dan ook alles aan gedaan om het welzijn van medewerkers te bevorderen. Kantoorinrichting is van grote invloed op het geluksgevoel dat medewerkers ervaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale ruimtes ingericht voor ontspanning, een sfeervolle kantine en comfortabel, ergonomisch meubilair.

MoswandKantoortrend #2: Biophillic design

Biophillic design brengt elementen uit de natuur naar binnen. Toepassing van natuurlijke elementen in kantoren zorgt voor meer productiviteit en minder stress. Natuurlijk licht, planten, levende muren en uitzicht op de natuur zijn goede voorbeelden van biophillic design. Maar ook het indirect ervaren van natuur brengt positieve effecten teweeg. Maak bij de inrichting van je kantoor bijvoorbeeld gebruik van natuurlijke texturen en materialen zoals mos, hout of steen.

Kantoortrend #3: Flexibele kantoorinrichting

Kantine als vergaderruimteOrganisaties moeten flexibel zijn en snel in kunnen spelen op veranderende omstandigheden. Daarom wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van modulaire systemen die gemakkelijk ingeperkt of juist uitgebreid kunnen worden. Ook de inzet van verstelbaar meubilair, zodat het door iedereen op een ergonomisch verantwoorde manier gebruikt kan worden, zorgt ervoor dat je als organisatie gemakkelijker in kan spelen op verandering. Daarnaast is het slim om kantoorruimtes op een multifunctionele manier in te richten, zodat ze voor verschillende doeleinden ingezet kunnen worden. Een kantine met een bartafel en barkrukken kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor een informeel overleg. Of akoestische banken die er voor zorgen dat er in een drukke kantoortuin toch rustig overlegd of getelefoneerd kan worden.

Kantoortrend #4: Oud wordt nieuw

Steeds vaker worden oude gebouwen omgetoverd tot moderne bedrijfspanden. De authentieke eigenschappen worden bewaard, zodat het karakter van het gebouw niet verloren gaat. Het interieur wordt vervolgens aangepast aan de stijl van het pand. Hierbij worden veel pure materialen gebruikt, zoals hout, leer, steen en staal.

Contact

Ben je toe aan een nieuwe kantoorinrichting en geïnspireerd geraakt door bovenstaande trends? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs voor een afspraak in één van onze showrooms of op locatie.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370