Hoe richt ik een kantoor in?

Dat is een vraag die wij als kantoor- en projectinrichter natuurlijk dagelijks horen. Gelukkig hoef je dit niet helemaal zelf te bedenken. Onze adviseurs helpen je graag bij het uitwerken van je ideeën en het realiseren van de perfecte kantoorinrichting.

Kantoorinrichting indelingIndeling van de ruimte

De basis van kantoorinrichting ligt bij het indelen van de ruimte. Hoeveel ruimte is er beschikbaar? Welke functie krijgt de ruimte? Hoeveel personen maken er gebruik van? Welke werkzaamheden zullen er worden uitgevoerd? De indeling van de ruimte moet logisch en vooral functioneel zijn. Bedenk bij het indelen van de kantoorruimte ook alvast of de ruimtes open of (transparant) afgesloten moeten zijn.

 

De gewenste sfeer

Als de kantoorindeling staat, dan kan er worden gekeken naar de sfeer die je wilt creëren. Deze moet passen bij de organisatie, zodat de medewerkers zich er prettig in zullen voelen. Is het een traditionele organisatie? Dan wordt er vaak belang gehecht aan vaste, eigen werkplekken met persoonlijke opbergruimte en afgesloten vergaderruimtes. Is de organisatie meer dynamisch, dan moet er ruimte zijn voor flexwerken en snel overleg. Bij een jong team past meestal een wat speelsere inrichting met mogelijkheden voor fun. In een creatieve organisatie wordt vaak gekozen voor een diversiteit aan kleuren en stijlen.

Ergonomie

Een thema waar je niet omheen kan (en wilt) bij het inrichten van je kantoor is ergonomie. Ergonomie is van groot belang voor het fysieke welzijn van je medewerkers en het beperken van het ziekteverzuim. Oriënteer je dus goed op producten zoals ergonomische bureaustoelen, in hoogte verstelbare bureaus en verstelbare monitorsteunen. Naast het inzetten van ergonomisch verantwoord meubilair is het ook goed om je medewerkers de mogelijkheid te bieden om in beweging te komen of regelmatig te wisselen van werkhouding. Dit kun je realiseren door het gebruik van bijvoorbeeld zit/sta bureaus of fietskrukken.

Kantoorinrichting vergaderzaalComplete kantoorinrichting

Bij het inrichten van een kantoor komt meer kijken dan alleen het plaatsen van kantoormeubilair. Denk hierbij aan onderwerpen als akoestiek, verlichting en wand-, vloer- en raambekleding. Havic is gespecialiseerd in complete projectinrichting, dus ook over deze thema’s denken onze adviseurs graag met je mee.

Contact

Toe aan een nieuwe kantoorinrichting maar kun je wel wat hulp gebruiken? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs voor een afspraak in één van onze showrooms of op locatie.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370