Kunst op kantoor

Als je manieren gaat bedenken om de productiviteit van je medewerkers te verhogen en het algemene ziekteverzuim binnen je bedrijf te verlagen, zul je misschien niet direct als eerste aan kunst denken. Maar wist je dat kunst wel degelijk een positief effect heeft op beide zaken?

Wanneer je een kantoor of pand binnenstapt waar kunst aan de muur hangt, dan kan het je simpelweg niet ontgaan. Of het je smaak is of niet, je zult er al gauw een mening over hebben. Daarnaast zorgt kunst aan de muur direct voor sfeer. Zelfs een kunstwerk zonder kleur doet iets met de sfeer in je kantoor. Maar voor welke soort kunst kies je als je jouw kantoor gaat (her)inrichten en hoe verwerk je het in je kantoorinrichting? We geven je een aantal tips:

Laat medewerkers meedenken

Kunst is super persoonlijk. Wat jij mooi vindt, vindt een andere misschien helemaal niets. Door de keuze voor kunst samen met de medewerkers te maken en te luisteren naar de smaak van anderen, houd je zoveel mogelijk mensen tevreden. Let er wel op dat het geen eindeloze discussie wordt en wees realistisch: je kunt niet iedereen tevreden stellen. Een goede oplossing om dit te voorkomen, is om een aantal medewerkers te selecteren die je hierover laat nadenken. Iedere organisatie heeft wel een (aantal) enthousiaste en creatieve medewerker(s) die een inspirerende bijdrage kunnen leveren.

De echte eyecatcher van je kantoor

Heb je de keuze voor een kunstwerk gemaakt, dan komt de volgende (moeilijke) keuze: waar ga je het neerzetten/hangen? Zorg ervoor dat het kunstwerk als eyecatcher gaat dienen. Je hebt ten slotte niet voor niets gekozen voor dat ene kunstwerk.

Kunst op kantoor ter inspiratie

Naast decoratie heeft kunst op kantoor ook een andere functie: het inspireert. Denk bijvoorbeeld aan kunst aan de muur in een vergaderruimte. Met name abstracte kunst prikkelt de creativiteit en geeft daardoor mogelijk een boost aan de brainstormsessies. Daarnaast zorgt een kunstwerk aan de muur ook direct voor aankleding van je vergaderruimte.

Benieuwd hoe je jouw kantoor levendiger kunt maken? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs of maak een afspraak in een van onze showrooms.

 

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370