Maak je kantoor coronaproof met Social Distancing

Een ‘1,5-meter samenleving’. We hadden er een jaar geleden nog nooit van gehoord en het is nu al niet meer weg te denken uit onze dagelijkse gesprekken, want het is en blijft wellicht toch een beetje raar. Je geeft klanten of bezoekers geen hand meer, maar daarvoor in de plaats geef je elkaar een elleboogje (niet te hard, maar op een aardige manier)  of knikken we een beetje ongemakkelijk naar elkaar. Gesprekken voeren achter een stuk plexiglas (óf achter een ecologisch preventiescherm) lijkt ook al redelijk normaal te zijn. Maar hoe behoud je die afstand op kantoor?

We geven je een aantal tips voor een Corona proof kantoor.

 

Tip 1: Looproutes en éénrichtingsverkeer

Looproutes zorgen ervoor dat je medewerkers elkaar niet constant hoeven te passeren. Denk bijvoorbeeld aan het trappenhuis of smalle gangen in jouw kantoorpand. Met behulp van stickers en pijlen kun je deze looproutes eenvoudig aangeven, zoals in veel supermarkten op dit moment ook wordt gedaan.

Tip 2: Maak het visueel

Hoewel iedereen wel ongeveer kan inschatten hoeveel anderhalve meter nu precies is, blijkt het in de praktijk toch vaak lastig om deze afstand tot je collega’s te behouden. Help ze dus een handje en maak het visueel. Zorg voor een visueel kader rondom je bureau, en houd je collega’s op afstand (hoe ongezellig dat ook is).

Tip 3: Verwijder stoelen uit de ruimte

Met name in de kantine, tijdens de lunch hebben veel mensen de neiging om even te ‘vergeten’ dat ze zich aan die anderhalve meter moeten houden. Zeker met het houden van gezamenlijke lunches kan dit lastig zijn. Door een aantal stoelen weg te halen, voorkom je dat mensen te dicht bij elkaar (kunnen) gaan zitten. Een tafel waaraan 5 stoelen staan in plaats van de 10 die er voor de Corona-crisis stonden, geeft je collega’s een visuele reminder dat de afstand behouden moet worden.

Tip 4: Preventieschermen en tussenschotten

Niet ieder kantoor heeft de ruimte om ver uit elkaar te gaan zitten, tussenschotten en (ecologische) preventieschermen kunnen hiervoor een oplossing bieden. Naast het verbeteren van de akoestiek kunnen deze schotten ook ingezet worden met een nieuwe functie, namelijk: het verkleinen van de besmettingskans. Naast plexiglas schermen bieden wij ook ecologische preventieschermen. Gemaakt van 100% recyclebaar materiaal, waardoor dit een duurzame oplossing is.

Benieuwd hoe we jouw kantoorinrichting Corona proof kunnen maken? Neem dan contact met ons op en laat je adviseren.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370