De NEN-EN 1335 norm voor bureaustoelen

In Europa wordt voor bureaustoelen de NEN-EN 1335 norm gehanteerd. Hierin zijn de vereiste maatvoeringen en de mate van instelbaaarheid voor bureaustoelen vastgelegd. In Nederland lopen de lengtes van de bevolking dusdanig uit een, dat deze standaard norm niet voldoet. Daarom is hier de aanvullende richtlijn NPR 1813 in het leven geroepen.

Ergonomische bureaustoelDe NPR 1813 richtlijn

De NPR 1813 richtlijn moet er voor zorgen dat bureaustoelen geschikt zijn voor 95% van de Nederlandse beroepsbevolking. De zithoogte van bureaustoelen moet bijvoorbeeld een groter verstelbereik hebben dan volgens de Europese norm. Ook moet de rugleuning een stuk hoger zijn en de zitting dieper. Bureaustoelen die aan de richtlijn voldoen, bieden een goede ondersteuning van de rug en zorgen ervoor dat mensen op een veilige en gezonde manier kunnen werken.

Contact

Wilt u meer weten over de NPR 1813 richtlijn of bent u benieuwd welke van onze bureaustoelen hieraan voldoen? Neem dan gerust contact op. Onze adviseurs staan u graag te woord!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370