Ook thuis werk je ergonomisch verantwoord. Toch?!

Hoelang heb jij de kantoormuren, waar je een jaar geleden bijna iedere dag nog tegenaan keek, al niet gezien? Inmiddels kan heel werkend Nederland zich professional op het gebied van thuiswerken noemen. De meest creatieve vormen hebben we al voorbij zien komen. Met het hele gezin aan de keukentafel terwijl de kinderen hard werken aan hun schoolprestaties, languit op de bank met het journaal op de achtergrond, genietend van het zonnetje in je achtertuin of ingebouwd in een ware thuiswerkbunker. Hoe je het ook voor elkaar hebt gekregen, je hebt wel rekening gehouden met een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek. Toch?!

Thuiswerken is praktisch, dat hebben we allemaal ondervonden. Maar thuiswerken gaat ook gepaard met gemak. Het is gemakkelijk even op de bank te gaan zitten met je laptop op je schoot of vanuit bed direct aan het werk te gaan zonder jezelf aan te kleden. Ja, we kunnen beamen dat het heerlijk is dat te doen. Een soort vrijheidsgevoel om je werk uit te voeren vanuit je vertrouwde omgeving. Maar, en dat willen we zeker benadrukken, vergeet het belang van een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek niet! Op kantoor zorgt een werkgever voor een vitale werkomgeving, maar thuis vergeet je al snel het belang van een gezonde werkplek. We geven je daarom graag wat handige tips om ervoor te zorgen dat ook jij thuis ergonomisch verantwoord te werk gaat.

Stel je beeldscherm in op juiste hoogte

Stel om te beginnen je beeldscherm op de juiste hoogte in. Kijk eens vooruit naar je beeldscherm. Je zou op deze manier de bovenkant van het scherm recht voor je moeten zien. Kies voor ideaal zitcomfort en dus een ergonomische bureaustoel. Een goede bureaustoel geeft de juiste steun tijdens het werken, wat de productiviteit verhoogt en eventuele lichamelijke klachten voorkomt. Een ergonomische bureaustoel is instelbaar naar jouw zithouding, niet andersom. Onthoud dat goed!

Kies voor een bureau in plaats van de keukentafelErgonomisch verantwoord thuiswerken werkplek - Havic Kantoormeubelen

Een bureau werkt fijner dan de keukentafel. Een juiste werkhouding betekent ook dat je armen op de juiste manier rusten op het bureau. Tegenwoordig zie je ze overal: verstelbare bureaus. Instelbaar aan jouw zithouding, zodat je op ieder moment van de dag ideaal comfort biedt aan jouw lichaam.

Belast je lichaam niet constant. Ja, je kantoormeubilair kan dan wel ergonomisch verantwoord zijn, maar het is niet gezond om de hele dag in dezelfde werkhouding te zitten. Sta een aantal keer per dag op en loop een blokje om of loop je huis eens door. Doe in ieder geval eens wat anders dan telkens zitten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een zit/sta bureau en ieder uur je werkhouding veranderen.

Ritme

Als laatste geven we je de tip mee om te zorgen voor een vast ritme. Zet je wekker consistent op dezelfde tijd, houd op vaste tijdstippen pauze en kies een vaste werkplek. Doe gewoon wat je normaal ook zou doen, maar dan thuis!

Wil je meer weten over een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Ze helpen je graag verder!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370