Tips voor een toekomstbestendige kantoorinrichting

Het (her)inrichten van je kantoor is vaak een groot project. Met het eindresultaat wil je dus wel een tijdje vooruit kunnen. Het is daarom belangrijk om je nieuwe kantoorinrichting toekomstbestendig te maken, zodat het niet over een jaar alweer achterhaald is.

Tip 1

Begin bij de basis. Als je de basis neutraal houdt dan ben je de komende jaren niet afhankelijk van veranderingen in trends. Het inspelen op trends of creëren van een eigen stijl of bepaalde sfeer kun je vervolgens doen met accessoires, die in de loop der tijd wat gemakkelijker te vervangen zijn. Andere belangrijke basisbeginselen voor een nieuw kantoor zijn bijvoorbeeld goede technologische voorzieningen, een optimaal wifi-netwerk, voldoende opbergruimte en niet te vergeten goede koffie.

Tip 2

Hoe ziet je personeelsbestand er uit en hoe verwacht je dat dit zich de komende jaren zal ontwikkelen? Zijn er veel parttimers in dienst? Flexwerkers? Mensen in de buitendienst die maar af en toe op kantoor aanwezig zijn? Dan is het belangrijk om te zorgen voor flex-werkplekken, zodat de beschikbare ruimte optimaal benut wordt. Een absolute must have voor een flex-werkplek is een bureau dat in hoogte verstelbaar is, zodat iedere werknemer er op een ergonomisch verantwoorde manier aan kan werken. Daarvoor moeten natuurlijk ook de bureaustoelen instelbaar zijn.

Overlegplek met bartafelTip 3

Naast één grote vergaderzaal wordt steeds vaker gekozen voor diverse kleinere overlegplekken. Dit hoeft niet eens altijd een afsluitbare ruimte te zijn. Een snel, informeel overleg kan ook prima plaatsvinden aan een bartafel en om te telefoneren of even rustig iets met een collega te bespreken kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een akoestische stoel of bank. Dit verbetert de interactie tussen collega’s en zorgt voor een verhoogde productiviteit. Voor een vergaderruimte is het aan te raden om te kiezen voor modulair meubilair. Modulair meubilair kan op verschillende manieren opgesteld en samengesteld worden, zodat het altijd gemakkelijk aan te passen is aan veranderingen binnen de organisatie.

 

Tip 4

Ergonomie is een belangrijk thema als je het hebt over toekomstbestendige kantoorinrichting. Het is van groot belang voor het fysieke welzijn van je medewerkers en het beperken van het ziekteverzuim. Naast ergonomisch verantwoord meubilair is het ook slim om je medewerkers de mogelijkheid te bieden om in beweging te komen of regelmatig te wisselen van werkhouding. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan zit/sta bureaus of fietskrukken.

Tip 5

Laat iedereen meedenken over de door te voeren veranderingen. Je personeel weet als je geen ander wat er goed is en wat er verbeterd zou moeten worden. Bovendien is het bevorderlijk voor het wij-gevoel om samen tot een verbeterplan te komen.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370