Tips voor een opgeruimd kantoor

In een opgeruimd kantoor word je minder snel afgeleid, kun je je beter concentreren op je werk en ben je dus het meest productief. Met een opgeruimde werkplek bespaar je ruimte en tijd. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Wij geven je enkele tips:

OpbergruimteTip #1: Opbergruimte

De belangrijkste tip die wij je kunnen geven voor een opgeruimd kantoor is het zorgen voor voldoende opbergruimte. Een aantal spullen die je vaak gebruikt moet je binnen handbereik hebben. Maar al het overige kan opgeborgen worden. Bureauaccessoires kunnen in een ladekastje en voor papieren zijn er dossierkasten met ordners of hangmappen. Zorg daarom in elk kantoor, elke vergaderruimte en elke kantine voor voldoende kastruimte, zodat spullen netjes opgeborgen kunnen worden.

Tip #2: Elektrificatie

Een wirwar van kabels op en onder de bureaus ziet er chaotisch uit. Dit kan gemakkelijk verholpen worden door het gebruik van elektrificatie oplossingen in je kantoorinrichting. Aansluitingen voor stroom, USB, HDMI en audio kunnen verwerkt worden in het bureau middels in op- of inbouwmodules. En met een kabel management systeem houd je kabels netjes bij elkaar en uit het zicht.

Tip #3: Clean desk

Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd. Zorg dat alleen de spullen die je nu nodig hebt binnen handbereik zijn. Overige lopende projecten kun je bijvoorbeeld opbergen in een verdeelsysteem en accessoires gaan in een ladeblok. Probeer ook om overige prullaria waar je door afgeleid kan worden tot een minimum te beperken.

Opgeruimd kantoorTip #4: Opgeruimd kantoor behouden

Een opgeruimd kantoor hebben is één, maar het behouden is een tweede. Maak af en toe even tijd om je werkplek op te ruimen en kasten te organiseren. Als je dit regelmatig bijhoudt, dan hoeft het niet veel tijd te kosten.

Contact

Heeft de opruimwoede toegeslagen? Havic biedt een uitgebreid assortiment aan kasten, ladeblokken en elektrificatie oplossingen om van je kantoor een georganiseerde werkplek te maken. Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs of maak een afspraak in één van onze showrooms in Veghel, Amsterdam, Hilversum, Gouda of Breendonk (BE).

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370