De zomertijd: tips voor een zomerse twist aan je interieur

Is jouw kantoor al klaar voor de zomer? En heb jij het zomerse gevoel al te pakken? De zomer staat voor de deur, en daar kun je op inspelen met je kantoorinterieur. In deze blog bespreken we een aantal tips om jouw interieur zomer ready te maken.

Tip 1: Voeg natuurelementen toe aan je kantoorinrichting

Wat hebben natuur en een kantoorinrichting met elkaar gemeen? De natuur heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand van de mens. Het helpt je ontspannen, maakt je hoofd leeg en het levert een dosis nieuwe energie op. Het is daarom ook aan te raden om iedere dag de natuur in te gaan. Toch kan een wandeling er bij in schieten door bijvoorbeeld een drukke dag op kantoor. Het naar binnen halen van de natuur op je werk kan een goede oplossing zijn.

Voordelen van planten in je kantoorinterieur 

Het toevoegen van planten in je kantoorruimte kent diverse voordelen. Zo verbetert het de luchtvochtigheid, maakt het de werkplek aantrekkelijker en zorgt het voor een hogere concentratie.

Planten verbeteren de luchtvochtigheid in de ruimte

Droge lucht op kantoor, dat wil je liever niet. Het gebruik van planten kan de luchtvochtigheid verhogen. Planten verdampen 90% van de lucht die je ze geeft. Kies vooral planten die veel water nodig hebben, dit stimuleert de luchtvochtigheid het meest.

Het maakt de werkplek aantrekkelijker

Buiten het feit dat het goed is voor de luchtvochtigheid is het ook nog eens een pluspunt voor het oog. Planten maken de werkplek een stuk aantrekkelijker. Denk jij dat je al genoeg planten op kantoor hebt staan en heb je het idee dat er niks meer bij kan? Goed nieuws!  Onze moswanden zijn dan een goed alternatief of toevoeging. De moswanden zijn de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit, en dat komt omdat ze overal kunnen worden toegepast. Zelfs waar weinig daglicht te vinden is. Wij laten je graag zien wat voor toevoeging een moswand voor jouw kantoor kan zijn.

Planten bevorderen de akoestiek 

Sommige planten absorberen geluid, en daarmee bevordert het de akoestiek. Wij denken graag met je mee hoe je naast het gebruik van planten de akoestiek nog meer kunt verbeteren. Zo hebben wij bijvoorbeeld akoestische fauteuils, banken, scheidingswanden, lattenwanden en pods in ons assortiment. Benieuwd naar meer? Bekijk ons akoestische assortiment eens.

Tip 2: maak gebruik van kleurrijk kantoormeubilair

Het gebruik van lichte tinten in je kantoorinrichting geeft al een beetje een zomers gevoel, maar voeg daar nog wat kleurrijke kantoormeubelen aan toe en je maakt het helemaal af. Waar moet je dan aan denken? Binnen Havic Kantoormeubelen hebben wij adviseurs die je graag helpen met het selecteren van kantoormeubelen die het beste passen bij jouw bedrijf of organisatie. Hierin wordt ook rekening gehouden met kleurstelling.

Jouw kantoor is bijna klaar voor de zomer

Nu je weet dat kleur en natuurelementen belangrijke onderdelen zijn bij het compleet maken van een zomers interieur, ben je klaar om de zomer in te gaan. Advies nodig voor een kantoorinrichting op lange termijn? Neem contact op met een van onze adviseurs, zij helpen je graag bij het ontwerpen van een vrijblijvend 3D-interieurplan.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370