Tips voor ergonomisch werken

Het belang van ergonomisch werken is, zeker op de lange termijn, enorm. Door het aannemen van een ergonomische werkhouding, verklein je de kans op lichamelijke klachten. Wie zich lichamelijk goed voelt kan zich beter concentreren, is gemotiveerder, heeft minder last van stress en meldt zich minder vaak ziek.

Maar hoe doe je dat nou, ergonomisch werken? In deze blog geven wij je tips waar je direct mee aan de slag kunt!

Ergonomisch kantoormeubilair

De eerste vereiste voor ergonomisch werken is het inzetten van ergonomisch kantoormeubilair. Een goede, instelbare bureaustoel en een bureau dat in hoogte verstelbaar is zijn hierbij onmisbaar. Maar denk ook aan ergonomische accessoires zoals een voetsteun, een monitorarm voor de juiste hoogte en stand van je beeldscherm, een ergonomische muis en toetsenbord.

Ergonomische bureaustoel instellenDe juiste instelling

De aanschaf van ergonomisch meubilair en accessoires is stap 1. Maar om het gewenste effect te bereiken is het essentieel om deze materialen ook op de juiste manier te gebruiken! Onze ervaren monteurs installeren al het meubilair en stellen het meteen op de juiste manier in. Ook kunnen zij aan medewerkers uitleggen hoe zij dit zelf kunnen doen.

Ergonomische bureaustoelErgonomische houding

Het ergonomische meubilair is geplaatst en op de juiste manier ingesteld. Nu moet het nog op de goede manier gebruikt worden! De juiste zithouding leggen we op een eenvoudige manier aan je uit in deze video. Als je op je stoel de juiste houding hebt aangenomen, zorg dan vervolgens dat je bureau ook op de juiste hoogte staat. Het blad moet even hoog staan als je de armleuningen van je stoel. Je beeldscherm zet je recht voor je, op ooghoogte en op ongeveer een armlengte afstand. Je toetsenbord staat 8-10 cm van de rand van je bureaublad. Als je deze adviezen hanteert, dan kun je een comfortabele werkhouding aannemen met ontspannen schouders, ellebogen in een hoek van 90 graden, horizontale onderarmen en polsen, je onderrug stevig in de rugleuning, je knieën in een hoek van 90 graden en je voeten plat op de grond.

Blijf in beweging

De laatste tip die we je mee willen geven is: blijf in beweging! Ook al zit je super ergonomisch, het blijft ongezond om de hele dag te zitten. Wissel zittend en staand werken daarom met elkaar af, breng je pauzes niet zittend door, hou eens een staande meeting, loop even naar een collega voor overleg, ga regelmatig een glaasje water halen en neem de trap.

Contact

Wil je ergonomisch werken gaan implementeren op jouw kantoor? Of wil je meer informatie? Neem nu contact op en onze adviseurs helpen je graag verder!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370