Trends in kantoorinrichting

De vele woontijdschriften in de schappen spelen in op steeds veranderende trends in de inrichting van huizen. De steeds wisselende trends gelden natuurlijk ook voor kantoorinrichting. We delen graag wat van de huidige trends in kantoorinrichting.

Flexwerken: Een trend in kantoorinrichting

Het woord 'flexwerken' is inmiddels aardig uitgekauwd, maar in de praktijk zijn er nog vrij weinig kantoorinrichtingen op ingesteld. Die trend zet voorlopig dus nog wel even door. De focus daarbij ligt op fijne lege bureaus, liefst met weggewerkte kabels of toch tenminste een stopcontact in de buurt. Ladeblokken zijn daarbij minder van belang. Bij flexwerkplekken kan gekozen worden tussen grotere bureaus met tussenschotten of een grote vergadertafel met heel veel stoelen, zodat het bijna voelt als de informele sfeer van een kantine.

Focus op ergonomie

RSI is nog steeds een veelvoorkomend probleem, en steeds meer bedrijven hebben een medewerker in dienst die gespecialiseerd is in ergonomische werkplekken. Natuurlijk kennen we allemaal de standaard zwarte ergonomische bureaustoelen, maar er is veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan zit-sta bureaus voor een goede afwisseling, en stoelen die de spieren stimuleren. En dat een ergonomische werkplek ook mooi kan zijn wordt gelukkig ook steeds meer duidelijk. Bekijk hier het voorbeeld van de kantoorinrichting van Spikes & Sparrow.

Meerdere functionaliteiten

De tijd van één bureau waar we de hele dag achter zitten te werken is voorbij. De kantoorruimte gaat zich steeds meer richten op de activiteiten die er plaats vinden: een vergaderruimte, een fijne plek om te lunchen, een plek om even vlug te brainstormen... Zo past de ruimte zich aan aan de flexibiliteit van de medewerkers.

Industriële kantoorinrichting

Lofts en oude fabriekspanden zijn inmiddels een bekend fenomeen, maar voor een industriële kantoorinrichting heb je al lang geen gigantische fabriekspanden meer nodig. Fijne open ruimtes die zich vormen dankzij een praktische en logische inrichting kunnen in allerlei panden. De industriële trends in kantoorinrichting zijn licht met veel hout en metaal, en die trend heeft inmiddels ook zijn weg gevonden naar de huiskamer. Lees ook onze blog over industriële kantoorinrichting.

Bekijk ook ons blogartikel over Industriële Kantoorinrichting.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370