Vijf tips om productief te werken achter een zit-sta bureau

Productief werken achter je zit sta bureau

Gemiddeld brengen we acht uur per dag en vijf dagen per week door op kantoor. Dit doen we veelal zittend achter ons bureau, werkend aan onze activiteiten. Dan is het natuurlijk wel verstandig om te werken op een werkplek die jouw productiviteit bevordert. En geloof ons, een hele dag zitten bemoedigt je productiviteit in ieder geval niet. Wat jouw productiviteit wél bevordert is een zit sta werkplek. Maar ook met een zit sta werkplek is het raadzaam om een aantal handige tips in je achterhoofd te houden om ervoor te zorgen dat je werkdag voortvarend verloopt en je écht meters kunt maken.

Blijf niet té lang staan

Flex zit sta bureau

Staand je werkzaamheden uitvoeren is goed, maar sla er niet in door. Een juiste afwisseling tussen zitten en staan kan jouw werkdag een frisse invulling geven. Bouw je zit sta routine dus op. Staand werken geeft namelijk een hele andere beleving dan zittend werken. Luister vooral naar je lichaam. Merk je dat het staan even teveel wordt, ga dan gerust weer even zitten en andersom!

De juiste schoenen doen wonderen

Ga je een marathon lopen, dan kies je uiteraard niet voor je alledaagse sneakers. Hetzelfde geldt voor het werken achter een zit sta bureau. Als je staat, merk je al snel of je schoenen de juiste ondersteuning bieden. Kies bijvoorbeeld voor schoenen met een lage hak, wat een goede sta houding bevordert, óf doe een paar inlegzooltjes in je schoenen om je voetbed ondersteuning te bieden. Een hele dag staan op je naaldhakken of platte gympies is natuurlijk niet de ondersteuning die we bedoelen.

Wissel je houding af

Steeds weer in diezelfde houding blijven staan zet geen zoden aan de dijk. Een ontspannen houding doet dat wel. Wanneer je ontspannen staat, word je minder snel moe en merk je dat je je spieren niet overbelast. Dat maakt het staand werken een stuk aangenamer dan je zou denken. Een ontspannen houding kenmerkt zich door:

  • Verdeeld lichaamsgewicht over beide voeten;
  • Lage schouders;
  • Een rechte, licht holle rug;
  • Licht gebogen knieën;
  • Licht aangespannen buikspieren.

Rek- en strek!

Wellicht klinkt het wat overdreven, maar het doen van rek- en strekoefeningen helpt echt! Of je nu zit of staat, je spieren worden constant gebruikt. Het is dus helemaal geen verkeerd idee om wat rek- en strekoefeningen in je werkdag te integreren. Dat houdt je spieren warm en zo kun jij steeds langer genieten van het staand werken (en alle voordelen die dat met zich meebrengt). Vind je het onwennig om het in je eentje te doen? Stel dan gewoon eens voor om ieder uur met het hele team twee minuten de tijd te nemen om te herladen. Dan heb je ook nog eens een break om voor jezelf alles op een rijtje te zetten. Twee vliegen in één klap!

Jouw zit sta werkplek

Ben je inmiddels geënthousiasmeerd over een zit sta werkplek en wil je weten wat de mogelijkheden en kosten zijn? Dan mag je uiteraard vrijblijvend contact opnemen met ons, Havic Kantoormeubelen. Met een bulk aan ervaring en kennis weten wij precies wat jouw kantoor nodig heeft.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370