U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Waar moet je op letten bij het plaatsen van elektrische aansluitpunten?
Elektrische aansluitpunten zijn onmisbaar op elk kantoor. Het is van belang goed over deze punten na te denken zodat in een later stadium geen belangrijke aansluitingen zijn vergeten. Zoals verlichting die niet aangesloten kan worden of oplaadpunten voor elektrische apparatuur. Niks zo vervelend wanneer je straks geen oplaadpunt hebt voor je laptop bij een flexplek. Of je verlichting niet aangesloten kan worden en dus die oh zo mooie lamp niet kan ophangen.
Voor een optimale positiebepaling van aansluitpunten, stopcontacten en lichtpunten is het dus belangrijk om van tevoren goed te anticiperen op de toekomstige ruimte.
In deze blog leggen we jou uit waar je op moet letten bij het plaatsen van elektrische aansluitpunten.
Plan van aanpak
Het maken van een plan is essentieel wanneer je moet weten welke aansluitpunten terugkomen in je kantoorruimte. Vanuit de functies in de ruimte, wordt bijvoorbeeld een lichtplan opgesteld. Basisverlichting/ functionele verlichting en sfeerverlichting komen hierin terug. Zo heeft een kantine hele andere verlichting nodig dan je werkplek. En heeft een vergaderruimte weer andere verlichting nodig dan een opslagplek. Bij het bepalen waar elektriciteitspunten dienen te komen, is dit een belangrijke stap.
Maar denk ook aan apparatuur zoals printers/ computers/ televisieaansluiting etc. Bij een goed plan heb je de functiebepaling van je ruimte strak en helder. Zo weet iedereen precies hoe, waar en wat er gaat gebeuren betreffende werkzaamheden en kun je hierop voortbouwen.
Type aansluitpunt
Nadat de positie en functies van elke ruimte zijn bepaald en deze zijn aangesloten, komt de volgende stap. Welk type aansluitpunt is voor het kantoor wenselijk? Wil je tijdens kantooruren alle lichten in elke ruimte aanhouden? Of gaan de lampen in de niet gebruikte ruimtes uit? Bij het gebruik van een serieschakelaar zal alle apparatuur die verbonden is aan die schakelaar uit of aangezet worden. Wil je de ruimtes los van elkaar kunnen bedienen, dan is het beter om een wisselschakelaar te gebruiken. Deze kun je zelf instellen en hiermee zorg je bijvoorbeeld dat de lampen in de vergaderruimte uit zijn en die op kantoor aan.
Inbouwmodules
Alles hierboven bepaald? Dan gaan we verder om storende stekkerdozen en kabels netjes af te werken. We horen je denken. Hoe dan? Met inbouwmodules! Hiermee smelt alles elegant samen in je kantoorruimte. Bij Havic Kantoormeubelen hebben we een uitgebreid aanbod aan hoogwaardige inbouwmodules. Te denken aan Twister of de Flip TH inbouwmodule. Allen zijn in verschillende kleuren en materialen beschikbaar. Maar zo hebben we ook modules die verschillende varianten hebben, zoals de NY Inbouwmodule. Deze is leverbaar met 1x stroom en 2x USB charging (2A) of met 1x stroom, 1x USB charging (2A) en 1x data (CAT6).
Kabeldoorvoer
Nu zijn we bij de stap gekomen dat je verschillende bedradingen nog niet hebt weggewerkt. Ook daar hebben wij een oplossing voor. Wil jij je kabel bijvoorbeeld mooi wegwerken in je bureautafel? Met een kabeldoorvoer kun jij de bedrading van bijvoorbeeld je computer door de tafel heen laten lopen. Dit zorgt ervoor dat het mooi is afgewerkt en de kabel minder zichtbaar is. Meer bedrading op jouw bureau liggen? Geen probleem! Op deze manier kun je gemakkelijk meerdere kabels wegwerken.
Kun jij wel wat hulp gebruiken bij jouw projectinrichting? Bij Havic Kantoormeubelen helpen we je graag verder.