Welke armleggers zijn geschikt voor jouw bureaustoel?

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen; een ergonomische bureaustoel. Wanneer je al eens onderzoek hebt gedaan naar dit fenomeen, dan weet je dat een bureaustoel op diverse vlakken ergonomie kan bieden. Zo ook de armleggers, welke in 1D, 2D, 3D, 4D én 5D uitvoering verkrijgbaar zijn. Over welke armleggers jouw bureaustoel dient te beschikken en welke verschillen er tussen alle uitvoeringen zijn, dat lees je in deze blog.

Het belang van ergonomie

Het is belangrijk om je bureaustoel ergonomisch in te stellen om je werkdag productief, en zonder lichamelijke klachten, door te komen. Met een ergonomische bureaustoel zorg je ervoor dat je de juiste zithouding aanneemt. Een zithouding die ervoor zorgt dat je op den duur geen last krijgt van bijvoorbeeld rug-, nek- en schouderklachten. Menig kantoormedewerker denkt bij een ergonomische bureaustoel aan het juist instellen van de zithoogte en rugleuning. Hierbij worden armleggers vaak over het hoofd gezien, maar dit onderdeel is niet minder belangrijk dan de rest. Sterker nog, een ergonomische zithouding kun je niet garanderen zonder de juiste armleggers.

De functie van armleggers

De armleggers van een bureaustoel zijn er natuurlijk niet voor niets. Ze hebben daadwerkelijk een ergonomische functie. Zo zorgen de armleggers van je bureaustoel ervoor dat je niet onderuitgezakt te werk gaat en voorkomen ze dat je direct een verkeerde zithouding aanneemt. Maar, een bureaustoel met armleggers is niet vanzelfsprekend ergonomisch. Je dient te kiezen voor de juiste uitvoering om de armleggers vervolgens op de juiste manier in te stellen. Stel je de armleggers te hoog óf te laag in, dan neem je automatisch een verkeerde zit- en werkhouding aan. Het juist instellen van de armleggers van je bureaustoel is dus van groot belang voor ergonomisch zitcomfort.

1D, 2D, 3D, 4D of 5D armleggers?

Een bureaustoel kan over diverse soorten armleggers beschikken. Zo hebben enkele bureaustoelen vaste armleggers, wat betekent dat deze niet verstelbaar zijn. Maar, dat is natuurlijk niet ergonomisch. Daarom laten we de vaste armleggers in deze blog achterwege en schenken we aandacht aan de vijf soorten armleggers die wél verstelbaar zijn.

1D armleggers: Deze armleggers zijn enkel in hoogte verstelbaar en zorgen ervoor dat je je armen op de juiste hoogte steun biedt.

2D armleggers: 2D armleggers zijn op twee gebieden verstelbaar: hoogte en breedte. Ideaal voor een slanker, óf juist breder, postuur.

3D armleggers: Verstelbaar in zowel hoogte, als breedte en diepte. Zo kun je de ideale afstand van de armleggers tot het bureau bepalen. Alles met het oog op een ergonomische zithouding!

4D armleggers: Deze armleggers gaan nog een stap verder. 4D armleggers zijn verstelbaar in hoogte, breedte en diepte, maar beschikken ook over draaibare opdekjes. Dit komt goed van pas wanneer je veel met de computermuis of het toetsenbord bezig bent. Een volledige ondersteuning gedurende je werkzaamheden.

5D armleggers: Vergelijkbaar met de 4D armleggers, zijn de 5D armleggers. Ze beschikken over dezelfde instelmogelijkheden, maar waar de draaibare opdekjes bij 4D armleggers niet meer naar voren of achteren kunnen schuiven, kunnen de opdekjes bij 5D armleggers dat wel.

Contact

Ben je op zoek naar deskundig advies over de te kiezen armleggers voor jouw nieuwe bureaustoel(en) en wil je weten hoe je deze ergonomisch in kunt stellen? Neem dan altijd vrijblijvend contact op met onze ervaren adviseurs. Zij kunnen je direct vertellen welke armleggers geschikt zijn voor jouw toepassing.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370