Welke kenmerken passen bij een creatieve kantoorinrichting?

De tijd dat alle kantoren strak ogend eruit moesten zien is verleden tijd. En stiekem houden we daar wel van. Een kantoor is veel meer dan enkel een werkplek, het is een ontmoetingsplek met je collega’s, een plek waar je je inspiratie vandaan haalt. Niet gek dat we een grote verschuiving in de inrichting zien.

Zijn jullie ook zo’n creatief bedrijf? Of willen jullie graag van een statig kantoor af? Lees dan vooral deze blog eens door en laat je inspireren welke kenmerken passen bij een creatieve kantoorinrichting.

Materialen

Het leuke aan een creatieve kantoorinrichting is dat bijna alles kan. Of je nu voor hout, kunststof, textiel of een ander materiaalsoort gaat. Combineer bijvoorbeeld eens verschillende materialen voor een speels effect. Want wist jij dat tegenovergestelde materialen het erg goed doen? Zo kom je van een kil gevoel af in de ruimte. En laten we juist dat gevoel erg goed kunnen gebruiken bij een creatieve kantoorinrichting.

Wij geven je tips hoe jij verschillende materiaalsoorten in je kantoor kan verwerken:

  • ga eens voor vergaderstoelen die bestaan uit twee materiaalsoorten. Onze PHILL vergaderstoel is bijvoorbeeld mogelijk in verschillende uitvoeringen. Ga voor een kunststof zitschaal en onderstel en combineer dit met een gestoffeerd zitgedeelte;
  • een combinatie van staal en hout doet het altijd goed. Bij Havic Kantoormeubelen hebben we verschillende mogelijkheden. Denk eens aan de Boomstamtafel die een mooi houten blad heeft en stalen poten. Extra leuk speels effect, deze tafel is verrijdbaar. Handig voor de vrijmibo met je collega’s;
  • wil je een andere creatieve touch geven aan je kantoor? Laat de praktijk eens terugkomen in je interieur. Werk je in de bouw? Maak van bijvoorbeeld stijgers en hout een vergadertafel. Of ga voor een groene inrichting wanneer jullie een hoveniersbedrijf zijn.

Heb je bovenstaande punten toegepast en wil je uitpakken in je creatieve vergadertafel? Dan heeft Havic Kantoormeubelen iets unieks voor jou. Een vergadertafel die je in een simpele beweging om kan toveren tot biljart. Dit wil je toch!

Kleuren

Ook met kleuren mogen we uitpakken. Het mag uitspringen en echte eyecatchers bevatten. Zorg niet voor één neutrale kleur, maar ga voor een combinatie. Blauw en geel? Doen! Dit zijn ontzettend mooie contrastkleuren in de kleurencirkel die je zeker kan inzetten. Nog niet bekend met de kleurencirkel? Dan is het zeker de moeite waard om deze eigen te maken. Het is een belangrijk middel om een onderscheid te maken tussen primaire en secundaire kleuren. Daarnaast geeft de cirkel je een goed beeld hoe je contrastkleuren kan combineren.

Hoe je kleuren kunt inzetten in je kantoorruimte?

  • ga voor verschillende kleuren stoelen. Zorg dan, in tegenstelling tot bovengenoemde, dat het materiaal van de stoelen hetzelfde is. Anders kan het snel te druk ogen;
  • tegenovergestelde kleuren in de kleurencirkel doen het erg goed en geven nét dat extra effect in je interieur;
  • met kleur kun je ook uitpakken in muurschilderingen of een tekst op de wand;
  • durf te spelen met kleur. Vind je dit toch spannend? Met de 60-30-10 regel kun je haast niet de fout in gaan. Benieuwd naar deze regel? Check onze vorige blog over de stijl Hotel Chique waar deze regel uitgelegd staat.

Vormen

Het gaat misschien een beetje saai worden, maar ook met vormen kun je in een creatieve kantoorinrichting alle kanten op. Begin je het al te merken, hoe leuk is het dat we zoveel mogelijkheden hebben! Je kunt verschillende vormen met elkaar combineren om echt dat speelse effect te krijgen. Combineer rond met rechthoekig en organisch met driehoekig. Zorg daarnaast ervoor dat je vormen ook een combinatie bevatten van robuust vs. dicht en transparant vs. open. Alles robuust zorgt voor een gesloten indeling en alles open heb je net niet dat speelse effect. En juist daar gaan we voor.

Verlichting

Wist je dat je met verlichting ook echt kunt uitpakken? Denk bijvoorbeeld aan neon verlichting in verschillende figuren of LED lampen die je aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je eindeloos spelen in de ruimte en zorg je dat je een blikvanger hebt op kantoor. Leuk detail, met een muurschildering maak je de verlichting helemaal af. Havic kantoormeubelen realiseert vaak projecten met verschillende partners om jou te kunnen voorzien van de beste verlichting.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vooral eens contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370