Welke kenmerken passen bij een industriële kantoorinrichting?

Houd jij ook zo van het karakter dat oude fabriekspanden hebben? Het idee dat je terug gaat in de tijd, maar tegelijkertijd de charme van het gebouw extra waardeert? Dan hebben wij goed nieuws. Deze maand is het de beurt aan de geliefde industriële stijl. Een stijl die is komen aanwaaien uit Amerika en tot de dag van vandaag nog erg populair is. Door het tekort aan woningen, zijn de Amerikanen jaren geleden woonruimtes gaan zoeken in oude fabrieksgebouwen en scholen. De ruwe uitstraling van de gebouwen werd behouden en ingericht zoals we nu de industriële stijl kennen. En deze stijl trekt zich door naar allerlei facetten, te denken aan bijvoorbeeld kantoorinrichtingen.

Wil jij weten welke kenmerken passen bij een industriële kantoorinrichting? Lees dan snel verder!

Kleuren

Denk je aan oude fabriekspanden, dan denk je aan weinig kleur. Als we kijken naar de industriële stijl, dan vertaalt zich dit ook. Want kleur komen we niet veel tegen. Voornamelijk zwart, grijs en bruin zie je terug.  Maar ook natuurlijke kleuren van materialen, zoals beton en staal. Je krijgt het idee bij de muren en vloer dat het net niet af is. Een stuk stukwerk uit de muur of een gietvloer die zijn nodige tijd heeft gehad. Maar juist deze eigenschappen maken de stijl zo populair. Want de materialen blijven bestaan zoals ze al die tijd al bestonden. Ofwel, je loopt een oude fabriekspand in.

Bij de inrichting kun je met kleuren dan nog wel alle kanten op, maar vaak zien we ook hier neutrale kleuren terug komen. Cognac als leer, houten meubels en stalen accessoires.

Vormen

Rond, vierkant of toch liever driehoekig. Combineer verschillende vormen bij het inrichten van je kantoorpand! Denk bijvoorbeeld aan verschillende kantoorstoelen in een ruimte. Het hoeft niet netjes. Verre van zelf. Een kuipstoel combineren met een stoel zonder armleuningen kan prima! Zorg er bij de industriële stijl wel voor dat je niet teveel afwijkt van de natuurlijke en oorspronkelijke materialen en vormen. Dus ga bijvoorbeeld niet voor een te chique gestoffeerde stoel. Juist een doorleefde stoel of leder doet het goed. Onze stoel Ferdo doet het in de industriële kantoren erg goed. En wij begrijpen wel waarom! De stalen poten in combinatie met de organische details op de zitting zorgen voor een industrieel karakter.

Materialen

Zoals we net al even kort aanstipte. Oorspronkelijke materialen zijn hot bij het inrichten van een industrieel kantoorpand. Materialen met een robuust en ruw karakter zie je veel terug. Geleefd hout, ruw beton en strak staal. Een houten tafel met stalen poten zijn dan ook favoriet, bijvoorbeeld onze boomstamtafel Woodz met een kruispoot onderstel.

Combineer daarnaast geleefde materiaal met materiaal dat geleefd mag worden. Bijvoorbeeld hout met echt leder. Het mooie aan leer is dat juist door schoonheidsvlekken de stof nóg mooier wordt.

Verlichting

Wat we al even kort benoemden. Als je een industrieel pand in komt lopen, dan lijkt het vaak alsof het nog net niet af is. Draden van verlichting zijn zichtbaar en zelfs peertjes hangen als verlichting aan het plafond. Niet af? Zeker wel! Hier is namelijk goed over nagedacht om dat ruwe karakter te behouden. Wil je een meer statement lamp op kantoor? Robuuste stalen hanglampen passen ontzettend goed in grote vergaderzalen of in de kantine.

Ben jij toe aan een industrieel kantoorpand? Bij Havic kantoormeubelen helpen we jou graag verder!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370