Welke kenmerken passen bij een kantoorinrichting in de stijl ‘’Hotel Chique’’

In deze stijl draait veel om gevoel. En eigenlijk zegt de naam het al. Deze stijl straalt luxe uit. Stel je eens voor. Het is vakantie en samen met je partner ga je er even lekker samen op uit. Terwijl je ziet hoe jouw liefde de laatste koffer uit de auto haalt, staar jij met open mond naar het grote hotel dat recht voor je staat. Bij binnenkomst zie je de luxe op je af komen. Alles is gestyled en geen accessoire lijkt niet vooraf uitgekozen. Meteen komt een vriendelijke meneer je gedag zeggen en word je in ontvangst genomen in de chique lobby.

Verlang jij bij het lezen ook zo terug naar dit gevoel? Dan is het wellicht een leuk idee om jouw kantoor in deze stijl in te richten. We nemen je mee welke kenmerken passen bij deze kantoorinrichting.

Materialen

Bij Hotel Chique zien we zachte stoffen zoals fluweel terugkomen. Niet zo gek ook, want deze stof heeft een ontzettend luxe uitstraling én voelt heerlijk zacht aan. Wist jij dat wij bij Havic vrijwel al onze stoelen in fluweel, ofwel velvet, kunnen stofferen?  Denk eens aan de velvet vergaderstoel Burq. Deze stoel hebben wij in verschillende kleuren stofferingen én onderstel.

en. Combineer fluweel met de materialen marmer en goud en je maakt de Hotel Chique sfeer in jouw kantoor helemaal af. Door het contrast van de zachte stoffen en glanzende materialen krijg je een luxe effect. Maar wist je dat ook hout het goed doet?. Ga bijvoorbeeld voor natuurlijk eikenhout of een zwart afgelakte houten vergadertafel.

Kleuren

In deze stijl zie je een combinatie van donkere en lichte kleuren. Je kunt denken aan donkere kleuren als donkerblauw, donkergroen en zwart. Maar ook de lichte kleuren als beige en taupe zie je veel terugkomen. Een juiste combinatie van deze kleuren en jouw kantoorruimte ademt warmte en rust uit. Zorg wel voor een goed evenwicht in de contrasterende kleuren . Ga bijvoorbeeld eens te werk met de gouden regel in kleurgebruik. De zogeheten 60 – 30 – 10 regel. Hierin laat je 60% hoofdkleur terugkomen, 30% accentkleur (dit is geen contrastkleur van de hoofdkleur) en 10% contrastkleur.

Is jouw contrastkleur zwart? Kies dan jouw Hotel Chique vergadertafel bijvoorbeeld eens in organic zwart. Of ga voor zwarte velvet stoelen. Hulp nodig bij het kiezen van de kleuren? Havic helpt je graag verder.

Vormen

Heb je de juiste kleuren en materialen gevonden voor jouw kantoorinrichting? Dan is het nu tijd voor een combinatie van de juiste vormen. In deze stijl ga je voor ronde en ovale vormen gecombineerd met strakke moderne lijnen. De combinatie van deze vormen zorgen voor een luxe moderne uitstraling met een mooi evenwicht. Denk bijvoorbeeld eens aan ronde accessoires als ornamenten, vazen en wandbekleding. Combineer deze accessoires met een strak rechthoekig vloerkleed en je hebt de juiste balans. Maar ook kasten met strakke lijnen kun je prima als contrast gebruiken.

Vind je het lastig om ronde of strakke vormen in jouw kantoor toe te voegen? Bij Havic hebben we zowel vergadertafels als -stoelen in verschillende vormen.  Maar ook ons kantinemeubilair hebben we in alle vormen en maten. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Verlichting

Wist jij dat wij ook verlichting bij jou op kantoor kunnen leveren? Verlichting is in elke kantoorruimte ontzettend belangrijk. Bij de Hotel Chique stijl past een lamp in de kleur goud of zwart goed. En ja, deze lamp mag opvallen. Precies wat het doet als jij de lobby van het hotel binnenkomt lopen. Dus wil je nét dat beetje extra in luxe? Ga dan voor een statement lamp met bijvoorbeeld een fluwelen bovenkant of luxe ringlamp. Ken jij onze bestseller ringlamp al? Een ringlamp zorgt voor een tijdloos, strak design dat jouw kantoor een vijfsterrenlook geeft. En dat gewoon op de werkvloer!

Wil jij graag hulp bij jouw kantoorinrichting in Hotel Chique? Bij Havic Kantoormeubelen helpen we jou graag verder.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370