Welke kenmerken passen bij een moderne kantoorinrichting?

Elke maand neemt Havic Kantoormeubelen je mee in verschillende interieurstijlen. En deze maand is het de beurt aan de moderne stijl! Een populaire interieurstijl die veel wordt toegepast. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurproducten en bouwmaterialen, denk bijvoorbeeld aan natuursteen, lichte houtsoorten, glas, leer enzovoort. Al deze materialen worden mooi met elkaar gecombineerd en functioneel ingezet. Zo worden kasten en meubels vaak geïntegreerd in het interieur met maatwerk.

Daarnaast wordt veel ruimte gegeven aan daglicht. Dit licht komt binnen en maakt de gestuukte wanden en gladde oppervlakten elegant. Een moderne twist voor op kantoor.

Benieuwd welke kenmerken passen bij een moderne kantoorinrichting? Hieronder nemen we je mee in materialen, kleuren, vormen en verlichting.

Materialen

Zoals hierboven al even kort benoemd, wordt in de moderne stijl veel gebruik gemaakt van natuurproducten en bouwmaterialen. Denk aan steen, beton, lichte houtsoorten en glas. Maar ook linoleum is een steeds bekender materiaal in de moderne stijl. Dit materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ook in betonlook, lineair of als effen kleur. Door de grote afwisseling is het mogelijk om een heel modern, rustig en strak uiterlijk te creëren voor de ruimte. Naast bovenstaande materialen, wordt ook vaak gebruik gemaakt van natuurlijke stoffen zoals linnen of katoen.

Daarnaast wordt leer in vele gevallen toegepast bij moderne kantoorstoelen. Havic Kantoormeubelen heeft de keuze uit leer of kunstleer. Hoewel beide leersoorten tegenwoordig veel op elkaar lijken, zit hier ook zeker verschil in. Echt leer is elastischer, soepeler en voelt zachter aan. Aan kunstleer zitten ook zeker voordelen. Denk bijvoorbeeld aan diervriendelijkheid en het prijskaartje. De frames, van bijvoorbeeld bureaustoelen, zijn voornamelijk chroom en aluminium. Deze materialen en de moderne look combineren perfect met het eventuele toegepaste leer van de zitting.

Kleuren

Veel mensen denken bij een modern kantoor aan neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs. En in principe komt dit aardig in de buurt. Felle kleuren worden vrijwel niet gebruikt en een modern kantoor straalt rust en ontspanning uit. Door met neutrale kleuren te werken hoeft de inrichting zeker niet ‘’saai’’ te worden. Integendeel. Met kleur kun je ontzettend goed spelen en je ruimte totaal anders indelen. Denk bijvoorbeeld aan contrast kleuren. Wanneer je kantoor veel witte muren heeft, kun je een contrasterende kleur als zwart gebruiken in bijvoorbeeld kasten. Ga dan weer voor rustige kleuren in de accessoires. Te denken aan een beige vergaderstoel, zoals Area. Maar speel ook eens met kleuren op de muur. Heeft je kantoor een hoog plafond en wil je dit knusser maken? Door het plafond een tint donkerder te maken dan de wand, oogt de ruimte lager en kun je hierdoor meer sfeer creëren, zonder dat je gebruik maakt van felle statement kleuren.

Vormen

Markante vormen, simpele lijnen en strakke vormen komen veel terug in meubelen. Zo heeft onze moderne vergaderstoel Area prachtige ronde afwerkingen in de armleuning. Maar ook de vergaderstoel Cleo heeft door haar ronde details een mooie moderne look.

Naast ronde details, wordt veel gebruik gemaakt van het zogenaamde lijnenspel. Door jezelf goed bewust te zijn van de kantoorruimte, kun je met deze methode eenvoudig goede concepten neerzetten. Wil je de ruimte optisch langer laten lijken? Ga dan voor verticale lijnen. Liever een bredere ruimte? Dan zijn horizontale lijnen zeer geschikt. Hebben jullie een groot kantoorpand en kan dit juist wel wat knusheid gebruiken? Dan is een combinatie van verticale en horizontale lijnen de oplosing.

We nemen je mee naar de praktijk. Stel jezelf een rechthoekige vergaderruimte voor. De lengte van deze ruimte kun je benadrukken door een lange vergadertafel parallel te plaatsen. Wil je de lengte juist opbreken? Dan plaats je een vergadertafel haaks op de lengte van de ruimte. In de moderne stijl wordt veel gebruik gemaakt van dit lijnenspel.

Verlichting

Een modern kantoor vraagt om moderne verlichting. Vaak wordt gebruikt gemaakt van ingebouwde spots of een railverlichting. Dit komt door de chique afwerking van de spots in de plafonds. Het oogt modern en minimalistisch. Maar je kunt ook gaan voor meer een statement piece. Glazen hangbollen doen het bijvoorbeeld erg goed in deze stijl. Of ga voor een plafondlamp met gouden details. De keuzes zijn oneindig.

Kun jij na het lezen van deze blog wel wat hulp gebruiken om je kantoor modern in te richten? Dan helpen we je bij Havic Kantoormeubelen graag verder.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370